Djurgårdens ordförande avgår efter turbulensen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus Kolaas, till vänstern, avgår från ordförandeposten i Djurgården Basket.
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Kolaas, till vänstern, avgår från ordförandeposten i Djurgården Basket.

En krisande ekonomi, en ordförande som lämnar, elva raka förluster och uppgifter om en sparkad tränare. 

Det stormar i Djurgården Basket.

– Det är svettigt, men inte kris, säger avgående ordförande Magnus Kolaas.

Djurgården skapade en basketfest i Kungliga Tennishallen när de vann premiärmatchen mot Jämtland i september. Men sedan dess har klubbens första säsong i basketligan gått spikrakt neråt.

Laget har bara vunnit en av de fjorton matcherna sedan premiären och utanför planen har klubben dragits med ekonomiska problem. 

För en månad sedan riskerade Djurgården att få sina importer avstängda efter en obetald domarfaktura och i måndags kom uppgifter om att tränaren Charles Barton fått sparken. Enligt Sportbladet stämmer det att delar av styrelsen ville ha en förändring, men på ett möte under måndagen klubbades det aldrig igenom.

Nu avgår i stället klubbens ordförande Magnus Kolaas. 

– Mitt försvinnande har ingenting med det att göra, det är ett beslut som växt fram. Jag har två jobb förutom Djurgården och timmarna räcker inte till. Men jag kommer att fortsätta vara aktiv inom Djurgården, säger han.

”Gör allt vi kan”

Kolaas bekräftar att det fanns en diskussion om Bartons roll i klubben under helgen, men förnekar att de skulle ha gjort klart med en annan tränare. 

– Det var något som släpptes ut som inte var förankrat och klart. Det är ständigt en diskussion och den är hetsig ibland, men det har inte varit panik. Det fanns en diskussion om att Charles skulle kliva in som General Manager på sikt och den diskussionen fortlever, säger han.

Klubbens ekonomi har varit så ansträngd de senaste månaden att även spelarnas löner blivit försenade. Djurgården hoppas dock att situationen ljusnar efter nyår. 

– Vår målsättning är att hänga kvar i ligan och vi kämpar på. Får vi bara ordning på det och börjar vinna kan det verkligen vända. Vi gör allt vi kan för att lösa det här och börja klättra i tabellen, samtidigt som vi jobbar med ekonomin, säger verksamhetschefen Rick Bergström. 

Kan det bli aktuellt med förändringar i spelartruppen?

– Det kan mycket väl vara så, men ingenting är klart. Det har diskuterats flitigt. Men vi kan inte ta in någon om några inte får gå. Vi har ett nytt möte i morgon där vi ska diskutera det vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN