Finska laget rasar: ”Är det ett skämt?”

”Äter mat omringad av soldater”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Norges stjärnor får bo på lyxhotell i Åre.

Finlands åkare? De placerades … på en gammal militärförläggning.

– Vi är 20 personer som delar på två toaletter, säger en förbannad Ivo Niskanen till VG.

Det är arrangören Fis (internationella skidförbundet) som bestämmer var de deltagande nationerna i Ski Tour 2020 ska bo och Finland har bevisligen dragit nitlotten.

De har – tillsammans med ”blåbärsnationer” som Andorra, Japan, Spanien och Polen – placerats på den gamla militärförläggningen Camp Ånn, 30 minuter från tävlingsbanan.

”Det här måste vara ett skämt”, skriver finske stjärnan Ivo Niskanen i ett inlägg på Instagram där han visar upp den, enligt honom, undermåliga standarden på boendet.

– Har du mögelallergi så önskar jag dig lycka till i tävlingarna…, säger Niskanen till VG.

Han är själv rädd för att bli sjuk.

– Självklart. Just nu äter jag mat omringad av soldater…

Norge fick lyxhotell

Enligt VG har samtliga landslag betalat samma summa (125 schweizerfranc, motsvarande 1 250 kronor) för boendena under Ski Tour 2020. Fis har därefter placerat ut de olika landslagen på olika hotell/vandrarhem.

Norge och USA? De hamnade på lyxhotellet Copper Hill, 20 minuter från tävlingsområdet.

– Vi har inte påverkat detta, vi har bara meddelat hur många vi är. Men självklart hoppas man få bo på hotell när det handlar om en världscupstävling, säger Norges längdchef Espen Bjervig.

Ska byta

Vid 20.30-tiden på måndagskvällen rapporterade NRK att Fis insett sitt misstag och att Finlands åkare ska få byta hotell.

– Dialogen med Finland har varit bra. Jag förstår verkligen Niskanens frustration, för det var verkligen inte bra. Jag är glad att vi kunnat hitta en lösning så här pass fort, säger Guri Knotten Hetland, vd för Ski Tour 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE