Seriesegraren vill stjäla titeln från de regerande mästarna

Publicerad:
Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.
Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.

E-SPORT

lilmix vann grundserien med övertygande fem poäng före tvåan.

Tillsammans med tre andra lag ska de nu göra upp om titeln i slutspelet i elitserien i CS:GO.

– Nu är det bara att tuta och köra, säger Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.

Förra säsongen slutade i en bronsplats och nu är det ett revanschsuget lilmix som tagit sig till slutspelet än en gång. Laget hade i praktiken säkrat slutspelsplatsen redan med fyra matcher kvar att spela i grundserien.

– Det känns väldigt bra just nu. Man har varit där en gång innan och det känns som att vi är bättre förberedda nu. Men det är klart att det är lite spänt och det ska det ju vara. Det kommer att bli kul, Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.

”b0denmaster” kommer från en stark avslutning där han höjde sin kill/death-ratio från 1,13 efter halva serien till 1,25 vid seriens slut. Något som ledde till att han tilldelades, som första spelaren någonsin i elitserien, månadens spelare.

– Det känns bra. Jag vet ju om att jag har spelat rätt bra de senaste matcherna i elitserien. Vad jag förstår så är jag den först som får priset så det är kul, säger han.

– Jag kan inget annat än att tacka mina lagkamrater som har gett mig de möjligheterna att kliva fram.

Önskemotstånd i semin

Nu på fredag väntar semifinalspel mot tabellfyran Wildfire Gaming. Ett lag som lilmix både slagit och förlorat mot under seriens gång.

– Om man fick välja av de andra tre lagen i slutspelet så hade vi faktiskt valt dem, säger 21-åringen.

– Vi har spelat mot dom ett par gånger nu och har koll på deras spelare och vet vad de ska göra. Det känns som att vi är väl förbereda inför semifinalen.

Nu väntar en intensiv vecka där laget ska lägga de sista pusselbitarna som behövs inför finalhelgen. Och de har några äss i rockärmen att bjuda på.

– Vi har fått hålla lite på våra taktiker mot slutet för att inte avslöja något när vi blev klara för slutspel så tidigt, säger ”b0denmaster”.

Drömfinal – slå de regerande mästarna

Laget är redo för slutspelet och ”b0denmaster” har ett drömscenario framför sig – tuffaste utmaningen möjlig.

– Jag tror att en drömfinal hade varit om vi fick spela mot Monarchs. Det känns som att det är det vassaste laget. Många har dem som favoriter i och med att de vann förra säsongen.

– Även om det vore det tuffaste motståndet så skulle det vara lite av ett drömmotstånd också.

Varför vinner lilmix elitserien vårsäsongen 2019?

– Jag tror att mycket kommer avgöras av individuella plays och att vi kommer vara snäppet vassare den dagen. Vi har en bra blandning av ung talang och rutin. Vi har en bra känsla.

– Nu är det bara tuta och köra.

Publicerad:

LÄS VIDARE