Zlatans utspel efter segern: ”Äter det till frukost”

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter sin avstängning och hamnade i händelsernas centrum direkt.

Galaxy-svensken firade sitt mål mot Kansas City genom att spela trummor (!) och gav sedan sin syn på kritiken mot honom.

– Jag tycker om det. Jag äter det till frukost, säger han.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på planen efter att ha avtjänat två matchers avstängning.

Svensken gjorde avtryck direkt och låg bakom segern borta mot Kansas City efter en mål och en assist. Ibrahimovics mål kom i 86:e matchminuten, och fastställde slutresultatet. I en kontring tog svensken ner en passning på bröstet, och sköt på halvvolley in bollen.

– Jag kände mig tung i början, man kunde se att jag inte har spelat på länge, säger Zlatan Ibrahimovic till pressen efter matchen och tillägger:

– Men jag kompenserade det genom mitt mål.

Bemöter kritiken

Efter fullträffen firade han genom att spela trummor i luften framför hemmapubliken. Samma publik som buat ut honom redan innan avspark när speakern presenterat hans namn, enligt tidningen Kansas City Star.

Inför matchen hade Galaxy bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Efter matchen gav han sin syn på kritiken som stundtals omgärdar honom och laget då resultaten inte går vägen.

– Kritiken mot mig finns överallt. Jag tycker om det. Jag äter det till frukost, sedan till lunch... ger jag kritik åt andra. Jag älskar att prestera under press och speciellt när jag blir kritiserad, säger 37-åringen och fortsätter:

– Det är som bränsle för mig, ju mer (kritik) jag får, desto bättre blir jag.

Zlatan har nu tio mål och tre framspelningar på sina elva matcher i MLS den här säsongen. Tio fullträffar ger en andraplats i skytteligan.

Laddar Matchlista

Alla matcher i MLS sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.