Mejla

Nina Campioni

Det här ska du ge i present på mors dag

Mors dag 2019: Det här är vad mammor verkligen vill ha

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Nina Campioni ger tips på de perfekta mors dag-presenterna.

Till den del av befolkningen som sitter hemma i soffan med ett nöjt leende på läpparna och tänker ”I got this” med en färdigt inslagen chokladask i skåpet. Jag är för att säga: You don’t get it.

Mors dag är här och jag ska nu berätta för er vad en mamma verkligen vill ha på mors dag. Egentligen.

För det är väl ändå så att en liten del av befolkningen nu gruvar sig för hur hen ska fixa den absolut bästa dagen för mamman i sin familj? Som klurar på om ett fång rosor, en Trisslott eller ett hemmagjort presentkort på ”10 kramar” är bra nog. Jag kan härmed säga att – det är det inte.

Jag skriver också det här för den del av befolkningen som inte gruvar sig alls eftersom de helt glömt bort att mors dag infaller på söndag – till er säger jag: VAKNA och kamma håret!

Ni har fortfarande en chans att hinna ifatt!

Och så till den del av befolkningen som sitter hemma i soffan med ett nöjt leende på läpparna och tänker ”I got this” med en färdigt inslagen chokladask i skåpet. Jag är för att säga: You don’t get it.

Det är inte det att vi inte är tacksamma för en ros, en kram och en chans att vinna en ny lott. Men, det vi mammor verkligen vill ha och behöver är nämligen följande. Skriv ut och sätt upp på väggen för framtida referens.


 
 Till mamman med småbarn under 7 år:

Sovmorgon, en teckning från barnen och sen helt och hållet fri, ledig och tyst tid resten av dagen. Inga frågor om var Spider-Man-tröjan finns, inga ”snälla mamma, kan jag få…” och inga ryck i dörren när hon går på toaletten. Någon (ansvarsfull person) får ta med barnen och åka på utflykt och gud nåde dig ansvarsfulla om barnen är hemma före klockan åtta på kvällen. Se hennes ögon tåras av tacksamhet.

 
 Till mamman med barn mellan 7 och 13 år:

Sovmorgon, en teckning och frukost på sängen från barnen och sen bli ivägskickad på vinlunch med vännerna följt av en eftermiddag i ensamhet med Netflix. Mamma behöver komma ifatt de senaste årens tv-serie-debatter och prata om hur snygga killarna var på 90-talet med sina bästa vänner. Se hennes ögon tåras av livsglädje.

 
 Till mamman med tonårsbarn:

En inramad teckning som barnen skapat när de var små och en hel dag av mys och nära kroppskontakt. En dag där tonårsbarnen ligger i knäet i soffan och låter sig kramas och smekas över håret. En dag där de kanske till och med ger ifrån sig ett ”Jag älskar dig”. Se hennes ögon tåras av hoppfullhet.

 
 Till mamman med utflugna barn:

En inramad teckning som barnen skapat när de var små och stor middag hemma. Alla lagar mat tillsammans och ta gärna med eventuella nytillkomna flickvänner och pojkvänner. Ju större familj desto bättre. Ge din mamma en bonuspresent genom att förtroligt berätta något viktigt ur ditt liv. Se hennes ögon tåras av känslan av att känna sig behövd.

 
 Till mamman med vuxna barn med egna familjer:

En teckning från barnbarnen och ett telefonsamtal från SAMTLIGA i familjen om du bor långt borta – eller om du bor nära, bjud ut mamma på restaurang och ta en långpromenad hela familjen. Se hennes ögon tåras av gemenskap och kärlek.

 
Det var väl inte så svårt va? Jag lovar dig - du kan inte gå fel med den här listan. Och okej då, om du ändå ska träffa din mamma så blir hon ju inte arg om du skulle ha med dig en liten blomkvast också.

Och till dig som partner till den firande mamman har jag bara en sak att säga: varför inte ett hederligt ligg där du frågar (och faktiskt lyssnar och försöker ta efter) henne hur HON vill ha det.

 

avNina Campioni

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mors dag

Familj

MER OM FAMILY