”Bonde söker fru”-profilen om aborten: ”Lyssnade på andra”

Klipptes bort ur TV4 – Karin Nordström om tuffa tiden

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Pelles brevskrivare Karin gjorde en abort trots att hon var osäker på om det var rätt.

I podcasten ”Tv-bönderna och kärleken” berättar hon vad hon sa till Pelle i samtalet som klipptes bort från ”Bonde söker fru”.

– Jag lyssnade alldeles för mycket på alla runt om mig istället för att lyssna på mig själv, säger hon.

När Pelle Hansson Edhs, 29, brevskrivare Karin Nordström, 25, blev personlig under slutdejten i ”Bonde söker fru” klippte tv-kamerorna bort hennes öppenhjärtiga berättelse.

Tittarna fick bara veta att hon varit med om en jobbig händelse som påverkat henne starkt.

I Aftonbladets ”Bonde söker fru”-podcast ”Tv-bönderna och kärleken” berättar Karin vad det var hon delade med sig av under middagen.

– Det är så att jag i ett tidigare förhållande var med om en abort. Det har satt sig rätt hårt på mig just för att jag kände för att behålla. Sedan är ju kärleken är lite blind och jag lyssnade alldeles för mycket på alla runt om mig istället för att lyssna på mig själv. Och det ångrar jag väldigt mycket idag, säger hon.

1 av 4 | Foto: TV4
Karin.

Viktigt att veta

Det är drygt två år sedan Karin gjorde aborten, men händelsen tog lång tid att bearbeta.

– Det har gjort att man har satt upp lite murar kring vissa saker. Man lär sig av sina misstag, så är det verkligen i det här fallet.

Det var viktigt för henne att berätta om händelsen för Pelle, trots att de under inspelningarna bara hade känt varandra i några veckor.

– Det är något som jag aldrig kommer att gå igenom igen, någonsin. Och jag tror att det är viktigt för mig att berätta eftersom det är en så stor del av min bakgrund. Jag kan vara lite lättsam sådär men när man ska komma på djupet så är det viktigt att veta för att lära känna mig.

”Kanske kan hjälpa andra”

Hur tycker du att han tog emot det?

– Pelle är en jättesnäll människa och han bryr sig om allt och alla, så han tyckte nog det var fint av mig att berätta. Jag tror han tyckte det var viktigt att se den här djupa sidan av mig också.

Genom att berätta om sina känslor kring aborten hoppas hon kunna nå ut till andra kvinnor som är osäkra på hur de vill hantera liknande situationer.

– Kanske kan man hjälpa någon därute som går igenom samma sak. Det kan nog hjälpa väldigt mycket att höra om en annan som varit med och samma sak och få en att tänka: ”Men vad vill jag?”. Om man känner starkt kring en sak tycker jag man ska hålla fast vid det.

”Bonde söker fru” sänds på TV4 onsdagar klockan 20.00.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I elfte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar Karin vad hon egentligen berättade för Pelle i samtalet som klipptes bort.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE