Dödskrasch vid kyrka i Karlskrona

Ögonvittne: Ett under att ingen blev påkörd

Av: Jonas Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vid lunchtid körde en man i 75-årsåldern in i en kyrka i centrala Karlskrona.

Trots snabb insats med hjärt-lungräddning på plats gick mannens liv inte att rädda.

– Det är väldigt otäckt, säger, Ulf Larsson, som jobbar inom kyrkan och snabbt var på plats för att hjälpa till.

Vid 12-tiden på onsdagen körde mannen, som är i 75-årsåldern, plötsligt av vägen. Han körde in i Heliga Trefaldighetskyrkan, som även kallas Tyska Kyrkan, och kraschade bara några meter från kyrkans entré.

Mannen satt ensam i bilen när han körde in i kyrkan. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och var där några minuter senare. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han konstaterades död.

Polisen vet inte med säkert vad som är orsaken till olyckan, men misstänker att det rör sig om ett sjukdomsfall.

– Bilen har bärgats och vi har tagit den i beslag för att utesluta att det är tekniska fel som orsakat olyckan, säger Evelina Olsson presstalesperson vid polisregion Syd.

Enligt polisen har ingen annan person skadats i samband med olyckan.

Förskola i närheten

Ulf Larsson, som jobbar som fastighetsförvaltare i Karlskrona-Aspö pastorat, var bara några meter ifrån olyckan. Han var en av flera personer som snabbt var på plats för att försöka rädda mannen.

Ulf Larsson blev vittne till dödsolyckan.
Foto: Privat
Ulf Larsson blev vittne till dödsolyckan.

– Jag och en kollega satt och åt lunch på restaurang mitt emot när en bil for in i väggen. Jag såg en rökpelare och sprang dit. Han var livlös och hade ingen puls, så jag sprang in i kyrkan för att hämta hjärtstartare, säger han.

Ulf Larsson rör sig ofta i området som brukar vara fullt med folk.

– Det är väldigt otäckt och jag tänker på vad som skulle kunna hända just lunchtid en fin dag. Det är ett rent under att ingen var där och blev påkörd. Det brukar alltid vara folk där och jag har själv gått där tusentals gånger. Det finns även en förskola ungefär hundra meter därifrån och de brukar gå till biblioteket förbi kyrkan, säger Ulf Larsson.

Den döde mannens anhöriga har underrättats.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN