”Blod överallt – ville inte ta farväl av gammal vän”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Steven Gerrard.
Foto: GETTY IMAGES
Steven Gerrard.

Steven Gerrard skadade sig efter en tackling.

Skadan han ådrog sig blev Liverpools läkare skärrad av.

– Jag tittade ner i hans byxor, och det var blod överallt, säger Andrew Massey.

I slutet av en sextondelsfinal i FA-cupen 2014 mellan Liverpool och Bournemouth inträffade incidenten. Liverpool-legendaren Steven Gerrard skulle göra en tackling på Harry Arter före han hann slå ett inlägg. Efter duellen gick tidigare lagkaptenen till klubbens läkare – Gerrard hade skadat sin penis och fått ett stort sår.

– ”Stevie” kom till mig och sade: du måste ta en titt på det här. Jag tittade ner och såg blod överallt och tänkte att det måste vara ömt. Jag försökte minnas min medicinska utbildning men kunde inte komma på att jag fått lära mig hur man syr ihop en penis, säger Liverpools förre lagläkare Andrew Massey till The Scotish Sun.

Gerrard har skrivit om händelsen i sin självbiografi. Där han nämner hur obekväm både han och läkaren Massey kände sig i situationen.

”Kunde strypt dem”

”Jag tog av mig shorts och kalsonger och tittade ner. Aj. Jag hoppades att jag inte sade farväl till en gammal vän. Massey gjorde ett bra jobb, jag kände ingenting när jag fick fyra stygn”, skriver Gerrard i sin bok.

Mittfältsikonen, som numera är tränare för skotska Rangers, fortsatte sedan spela cupmatchen som hans Liverpool vann med 2–0. Gerrard menar att han kunde hantera smärtan.

”Ni kan gissa hur många skämt killarna (lagkamraterna) drog sedan i omklädningsrummet. Jag log säkert, men kunde ha strypt dem”, skriver Gerrard.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.