50 år efter månlandningen – här är nya rymdkapplöpningen

PODD: Experten – det här kan bli nästa milstolpe i rymdhistorien
 
Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Med anledning av att det på lördag är femtio år sedan den första människan satte sin fot på månen, så ägnar vi dagens Aftonbladet Daily åt att ta en närmare titt på den nya rymdkapplöpningen.
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Den 20 juli 1969 klev Neil Armstrong ner på månens yta, och en av mänsklighetens största bedrifter var ett faktum. Månlandningen var en viktig händelse i den så kallade rymdkapplöningen mellan supermakterna USA och Sovjetunionen. De två länderna lade enorma resurser på att trumfa varandra med nya rymderövringar, och framstegen var viktiga propagandaverktyg under det kalla kriget.

Men nu, ett halvt sekel senare, pågår en ny rymdkapplöpning med helt andra spelare. Vad är det som skiljer den nya rymdkapplöningen från den gamla? Och vad kommer nästa milstolpe att bli?

Det och mycket mer behandlas i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily som gästas av Gabriella Stenberg Wieser, rymdforskare på institutet för rymdfysik i Kiruna.

1 av 2 | Foto: AP Photo/Neil Armstrong, NASA
Neil Armstrong på månen.

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite bättre bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren. 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE