”Talang”-Ibrahim fick hälsning av Tommy Körberg

avAgnes Aronsson

1 av 3

Efter succén med ”Stad i ljus” sjunger Ibrahim Nasrullayev återigen på svenska i Talang, men den här gången live.

Inför kvällens framträdandet fick han en personlig hälsning av Tommy Körberg.

– Plötsligt hände det bara. Jag blev nästan tårögd, säger Ibrahim.

1 av 3

Ibrahim Nasrullayev öppnade upp tårkanalerna hos hela svenska folket med sin version av Tommy Körbergs ”Stad i ljus” i ”Talang” i TV4. 17-åringen tog både juryn och tittarna med storm, och gick vidare i tävlingen.

Juryn verkade ju älska dig, hur reagerade du på det?

– Då blev jag rörd, och när jag sjöng tänkte jag på mitt liv. Den låten som jag sjöng passade jättebra för mig, säger Ibrahim Nasrullayev.

Det var när han kom till Sverige från hemlandet Azerbajdzjan för ganska exakt två år sedan som han började intressera sig för de lite äldre svenska låtarna. Efter en del googlande hittade han Tommy Körberg och ”Stad i ljus”.

– Då förstod jag inte svenska så jag tyckte bara om melodin, men sedan när jag började förstå svenska bättre förstod jag att texten i låten handlar om mitt eget liv, säger han.

Sjunger i kör hos Svenska kyrkan

Ibrahim Nasrullayev bor i dag tillsammans med sin mamma och syster i Boden. Lagom till ”Talang”-succén fick familjen glädjebeskedet; ett permanent uppehållstillstånd i Sverige. Ibrahim går språkintroduktion på gymnasiet i Boden, och i ”Talang” imponerade han med sina svenskkunskaper. Han övar på språket genom att gå till biblioteket och han tycker dessutom om att chatta med kompisarna.

– Jag började prata med svenskar, och sen började jag på gymnasiet och fick lära mig grammatik. I Svenska kyrkan finns en kör och vi brukar öva låtar och jag pratar mycket med dem, säger han.

Vännerna sitter självklart bänkade framför tv:n i kväll och är redo att rösta på Ibrahim. Men det är inte bara de hemma i Boden som håller tummarna för honom inför framträdandet. På fredagsmorgonen besökte Ibrahim radioprogrammet ”Rix MorronZoo”, och han fick då höra en inspelad hälsning av idolen Tommy Körberg.

– Jag hade inte förväntat mig det. Plötsligt hände det bara. Jag blev nästan tårögd. Jag har lyssnat mycket på hans låtar, och det är jätteroligt att han pratade till mig, säger Ibrahim Nasrullayev.

Kan du berätta vad det var för hälsning du fick?

– Han gratulerade mig och sa bra saker om mig, och när jag hörde hans röst blev jag jätteglad. Han pratade om ”Stad i ljus”, säger han.

Hemligt framträdande

Lagom till live-framträdandet på bästa sändningstid har 17-åringen nu hunnit fylla 18 år. I kvällens ”Talang” ställer han upp med en annan låt, men den är än så länge hemlig.

Kan du avslöja om du kommer att sjunga på svenska imorgon?

– Ja, det blir på svenska, säger han med ett hemlighetsfullt leende.

Men Ibrahim Nasrullayev var inte en helt okänd sångare innan succén i programmet. Han började sjunga redan när han var tre år gammal, och har tävlat flera gånger tidigare, både i Azerbajdzjan och i internationella tävlingar i Estland, Turkiet och USA, där han har representerat hemlandet.

Är det din dröm att kunna leva på artisteriet?

– Det är min största dröm, men jag måste fortsätta utvecklas för att bli bättre och mer populär. Jag vill fortsätta sjunga och jag vill bli bättre inom språket, och inom musiken. Jag vet att jag behöver veta mer om svensk musik eftersom jag vill sjunga mycket svenska låtar, säger Ibrahim Nasrullayev.

”Talang” sänds lördagar 20.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM