Filmade hela sin förlossning – hyllas

Publicerad:
Uppdaterad:
I en 18 minuter lång film får man se Margauxs förlossning.
Foto: Skärmdump Youtube
I en 18 minuter lång film får man se Margauxs förlossning.

NÖJE

Med syftet att hjälpa andra mot förlossningsrädsla delade Margaux Dietz med sig av en video när hon föder barn – där man får se hela processen.

– Det var bara en slump att jag hade min kamera med mig när vattnet gick, säger hon.

Med syftet att peppa andra gravida bestämde sig bloggaren Margaux Dietz för att dela med sig av en film på när hon födde sin son för cirka tre veckor sedan. I filmen får man följa hela processen – från när vattnet går till själva förlossningen.

– Jag har ju kört min Youtubekanal sedan början av graviditeten och tänkte att jag skulle försöka filma förlossningen, säger hon och fortsätter:

– Men det var bara en slump att jag hade min kamera med mig när vattnet gick, barnet kom två veckor för tidigt. Jag var och hämtade ut ett paket.

Foto: Skärmdump Youtube

I början var hon osäker på om hon skulle lägga upp den 18 minuter långa filmen.

– Jag tänkte att den kanske var för grov och den kändes väldigt privat. Men så sa flera att det skulle hjälpa dem jättemycket. Flera följare är gravida och rädda för förlossningen, säger hon och fortsätter:

– Kvinnokroppen är fantastisk. Det är helt sjukt att vi kan skapa ett barn och föda ut det. Jag ville snarare trycka på det än att säga ”ajaj vad ont det kommer att göra”.

Foto: Skärmdump Youtube
Foto: Skärmdump Youtube

Filmen, som Margaux la upp på Youtube och på sitt Instagramkonto, hyllas av tusentals. Det är många som kommenterar att de har fått hjälp i sin förlossningsrädsla – vilket var hennes mål.

Det här var en så fin video. Du är så jäkla cool! Jag ser lite lite framemot att föda barn nu när det är min tur i september. Grymt.” skriver en person och en annan skriver: ”Alltså vilken superkvinna du är. Ska själv föda i december någon gång och efter att ha sett din video så alltså all rädsla försvann. Jäkla häftigt alltså att hur ont du en får så är du alltid lika positiv beundrar dig så”.

– Responsen har varit hur fin som helst. Jag är överlycklig över att jag kan hjälpa andra, säger hon.

Se hela klippet här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN