Potter: Stolt över laget och supportrarna

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

BERLIN. Två förlorade poäng, en missad straff från gruppseger – och en sur Graham Potter efteråt?

Nej, bara stolt.

–  Jo, jag är väldigt stolt över både spelarna och supportrarna. Vi gjorde en bra insats mot ett väldigt bra lag, säger ÖFK-tränaren.

Foto: Stefan Jerrevång

Hur laddar man för en avgörande nyckelmatch på bortaplan i europaspelet? När Graham Potter kallade till en sista genomgång med spelarna, två och en halv timma före avspark mot Hertha Berlin, förväntade sig spelarna att få den vanliga sortens taktiksnack. Nyckelpunkter som skulle betonas, videklipp som skulle vevas en sista gång.

Istället blev det filmdags.

Film med lagets succéresa

Graham Potter skickade igång ett videoklipp på tio minuter, där han visade bilder från lagets fantastiska resa, från sakerna de gjort tillsammans på vägen hit.

Det var det. ”Tack för mig, gå ut och spela nu”.

Mot ett b-betonad Hertha fick ÖFK en ganska tuff start, med mestadels försvarsspel före paus.

– Vi byggde spelet bra ibland, men hade inga vassa anfall. Vi hade problem på kanterna och söäppte till ett par chanser, kanske hade vi lite tur där, säger Potter.

Ni blev defensivt balanserade emellanåt före paus, du förändrade det i halvtid?

– Nja, vi var okej, det handlade mert om vårt bollinnehav, att vi inte spelade vertikalt nog. Vi hade inget i sista tredjel, och gjorde en del misstag. Vi fick justera det i paus, med en spelare till inne på mittfältet och en spelare till på kanten. Det fungerade bättre för oss då.

Det räckte till att ta ledningen (1–0 av Sotirios Papagiannopoulos), men inte till att hålla den. Och med bara ett par minuter kvar missade kaptenen Brwa Nouri en straffspark som hade gett ÖFK gruppsegern.

Stolt över laget

Nu blev det 1–1, inför tretusen nerresta supportrar.

Du pratar ofta om att bygga en identitet i klubben. Vad betyder det i det arbetet att ha spelat inför tretusen supportrar här?

– Det är otroligt, fantastiskt. Att ha elva poäng och komma till en så här enorm klubb och få med sig det stödet, att kunna slåss för gruppsegern… Vårt spel visade vad vi handlar om, vi försökte vara oss själva. Jag är väldigt stolt både över spelarna och fansen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.