Eurovisionvinnarens glädjebesked – efter allvarliga sjukdomen

avMathilde Albinsson

Jay Aston, som vann Eurovision Song Contest med gruppen Bucks Fizz 1981, tvingades operera bort delar av sin tunga efter ett cancerbesked.

Nu har kirurger lyckats bygga upp hennes tunga igen.

– Jag kommer vara dem evigt tacksamma, säger Aston till Mirror.

I april sökte Jay Aston, 54, vård för några besvärande eksem på tungan. Det dröjde inte länge innan läkare upptäckte att artisten drabbats av cancer i munnen.

I juli tvingades hon operera bort en bit av sin tunga. Planen var därefter att bygga upp en ny tunga med hjälp av muskler från Astons lår.

Och nu delar Eurovisionvinnaren med sig av ett glädjande besked. För irländska Mirror berättar hon att operationen är genomförd – och att kirurger nu lyckats rekonstruera hennes tunga.

– De gjorde operationen lite annorlunda, på grund av mitt ”dra av mig kjolen-jobb”. Transplantationen gjordes lite högre upp på benet så att det inte syns i jobbet, säger hon skämtsamt till tidningen.

Jay Aston fick tillsammans med den brittiska kvartetten Bucks Fizz en jättehit med ”Making your mind up”, som de också vann Eurovision song contest med 1981. I numret rycker gruppens kvinnliga medlemmar, Aston och Cheryl Baker, 64, av sig sina kjolar.

1 av 2 | Foto: TT / NTB Scanpix
Bucks Fizz.

Artisten oroade sig för att cancerbeskedet – och operationen där en del av tungan avlägsnades – skulle innebära dödsstöten för sångkarriären. Istället fick hon klartecken att fortsätta uppträda med nya bandet The Fizz, bestående av henne själv och Bucks Fizz-medlemmarna Cheryl Baker och Mike Nolan, 63.

Eftersom Jay Astons cancer upptäcktes på ett tidigt stadium beskriver läkare hennes prognos som god. Hon hyllar läkarnas insats på Guy’s hospital i London, där hon har vårdats.

– Mina två kirurger var fantastiska. Jag kommer vara dem evigt tacksamma, säger hon till Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM