Pogba: ”Jag gör det han säger med glädje”

Talar ut om ”sprickan” med Mourinho – efter förlorade kaptensbindeln: ”Förändrar ingenting”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Paul Pogba uppges ha en frostig relation med José Mourinho.

Fel, menar fransmannen.

– Jag gör det han säger med glädje, säger Pogba enligt The Guardian.

Manchester United har hackat under säsongsinledningen.

Klubben ligger på sjunde plats i ligan och samtidigt har det rapporterats om att tränaren José Mourinho har en frostig relation med flera spelare, däribland Paul Pogba. I september valde Mourinho att plocka bort fransmannen som vice lagkapten, enligt uppgift ”för all framtid”.

– Jag har tagit ett beslut, men det är inget jag behöver förklara, sa Mourinho.

”Jag var nummer två”

Och nu tonar Pogba ner snacket om en ansträngd relation.

På en presskonferens inför onsdagens möte med Juventus i Champions League slog han tillbaka mot uppgifterna och menade att den förlorade bindeln inte ledde till någon konflikt.

– För min del var det inget som påverkade mig. Jag spelar fortfarande och är väldigt glad över att spela, säger Pogba enligt The Guardian.

– Tränaren bestämmer vem som är kapten. Jag var nummer två bakom Valencia. Om han sedan tar bindeln från mig förändrar det inte något. Jag vill bara spela, prestera, det är mitt jobb – att göra mitt bästa för laget, för alla, supportrarna, för klubben. Det rörde mig inte, påverkade mig inte. Inget förändrades, fortsätter han.

Även Mourinho tonar ner den påstådda sprickan.

Lukaku missar matchen

– Pressen säger att vi har en fruktansvärd relation, men för några månader sedan sa Paul att vi har en typisk "spelare och tränare"-relation. Jag tycker att vi har en bra relation mellan spelare och tränare.

Samtidigt skakas United av ett avbräck inför kvällens match.

Anfallsstjärnan Romelu Lukaku saknades senast mot Bournemouth på grund av skada och finns inte med mot Juventus. Belgaren riskerar även att missa derbyt mot Manchester City på söndag.

– Lukaku är skadad, skadad för i morgon (läs: i kväll) och vi vet inte inför söndag, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

Juventus–United börjar 21.00 och sänds på Viasat Sport Premium, Viasat Ultra HD och Viaplay.

Foto: Jon Super / TT
Publicerad:

LÄS VIDARE