Bojans krav – säljförbud

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Tappar vi två spelare till så är det kört”

Självsäker Får AIK behålla de spelare som är kvar blir det en ny framångsrik säsong, menar Bojan Djordjic, som i?går tränade med AIK under träningslägret i Singapore.
Foto: FOTO: HENRIK LUNDGREN
Självsäker Får AIK behålla de spelare som är kvar blir det en ny framångsrik säsong, menar Bojan Djordjic, som i?går tränade med AIK under träningslägret i Singapore.

SINGAPORE. Fyra stjärnspelare är borta. Och om ett halvår ska AIK kvala till Champions League.

– Det måste vara stopp på försäljningarna nu. Tappar vi två spelare till så är det kört, säger Bojan Djordjic.

Fjolåret slutade med en dubbel, där AIK tog hem både allsvenskan och svenska cupen. Men när det nu återstår knappt två månader till den allsvenska premiären har Iván Óbolo, Daniel Örlund, Jos Hooiveld och Markus Jonsson försvunnit. Och bara okände Assyriska-backen Martin Lorentzon har köpts in.

Det får Bojan Djordjic att reagera.

– Vi har tappat fyra stjärnspelare. Det måste vara stopp på försäljningarna nu. Tappar vi två till så är det kört, men kan vi få behålla resten av truppen så ser det bra ut.

Men ni har tappat tre av seriens bästa spelare. Dem ersätter man inte hur som helst?

– Självklart inte, men vi har bra spelare som bankar på dörren och är redo för allsvensk toppstrid. Är du 21–23 år så är du fan ingen talang längre. Se på Niklas Backman, han är grym i U21-landslaget. Och är han riktigt bra där så är han helt klart redo för en plats i AIK också.

”Likheter med IFK”

Kan du känna att ni har sålt era chanser att nå Champions League?

– Det är en svår situation. Se på Kalmar, som definitivt gjorde det. De sålde ju av halva laget. Hade de behållit sina spelare så hade de gått till Champions League. Samtidigt går det att spela bra också utan stjärnorna. Se på IFK Göteborg i fjol, som trots att de tappade Bjärsmyr, Wernbloom och Söder spelade riktigt bra och var med och slogs om guldet ända fram till sista matchen. Jag kan se likheter med årets AIK. Vi måste låta våra unga spelare veta att de är bra. Jag litar till hundra procent på Stahre/Wesström.

”Har en jättechans i CL”

Du tror att ni har chansen?

– Absolut. Efter att Platini gjorde om kvalspelet så har svenska lag en jättechans. Vi kommer att ha spelat 14 omgångar i allsvenskan när det är dags för kval och det svåraste vi kan få möta är typ Celtic eller Glasgow Rangers. Mot de allra bästa skulle jag säga att det är 60–40 i deras favör. Vi måste tro på oss själva.

Och det gäller i allsvenskan också?

– Jag gillar att få tror på oss. I fjol tippades vi att hamna efter Djurgården, och se hur det gick. Visst, vi har hybris, men det är också det som gör att vi vinner. Vi har äntligen fått in en vinnarmentalitet i laget. Det är ingen ursäkt att vi har förlorat fyra spelare. Vi ska vinna ändå.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN