”En dröm att köra för Mini”

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Kris Meeke längtar till VM-debuten för nya stallet

Kris Meeke avrundar säsongen med Peugeot i IRC-serien. Nästa år kör han för Mini i rally-VM.
Foto: krismeeke.com
Kris Meeke avrundar säsongen med Peugeot i IRC-serien. Nästa år kör han för Mini i rally-VM.

Kris Meeke är en av Minis VM-förare och britten kan knappt vänta tills det är dags att börja tävla för det nya stallet.

– Att köra för Mini är en dröm som blivit sann, men jag har knappt haft tid att smälta det än, säger Meeke till autosport.com

Kris Meeke har testat Minis VM-bil i Portugal och nästa vecka är det dags för en ny testrunda i bilen. Och han är imponerad av Prodrives sätt att förbereda sig inför VM-debuten.

Nya tester väntar

– Att ta nästa år som ett utvecklingsår är rätt. Jag vet inte hur många gånger jag har kommit till öppningsrundan av en serie när vi fortfarande har kämpat med att få utvecklingasarbetet gjort och sedan har vi försökt komma i fatt. Nu testar vi, sedan kör vi och så testar vi igen, säger Meeke till autosport.com.

IRC-mästaren har ett stort kliv framför sig, att anpassa sig till VM-nivå är ett nytt steg i karriären.

– VM är ju sportens höjdpunkt. Men det kommer inte att bli lika tufft som om jag hade gått in på den nivån idag och försökt matcha VM-förarna i deras bilar. Nästa år måste de andra förarna lära sig den nya bilen på samma sätt som jag och eftersom vissa delar kommer från Super 2000-bilen så kanske jag till och med har en liten fördel, säger Meeke.

Men innan det är dags för VM-debut med Mini så väntar avslutningen i IRC-serien. Kris Meeke ska köra Rally Skottland för Peugeot i helgen. Den sista deltävlingen i IRC-serien körs på Cypern den 4-6 november.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN