Red Bull överlägsna inför Monacos GP

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Dan Mullan / Getty Images Europe
Daniel Ricciardo på Monacos gator.

F1 har kommit till Monaco.

Vem kan hota Red Bull?

– Vi har båda bilarna i topp och longrunsen var också riktigt bra, säger Daniel Ricciardo.

Han satte ett nytt rekord på den klassiska banan när han körde ett varv på 1.11.841 och han följdes av sin teamkollega Max Verstappen ( +0,194).

Sebastian Vettel, Ferrarim var nästan sex tiondelar långsammare än Red Bulls snabbaste förare och Lewis Hamilton Mercedes var 0,695 efter Ricciardo. Britten klagade på att hans bil understyrde när han körde med de mjuka däcken.

– Varken Mercedes eller Ferrari såg så bra ut på sina longruns, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till motorsporttotal.

Foto: Dan Istitene / Getty Images Europe
Daniel Ricciardo.

– Våra förare trivs i bilen, och om det är någonstans vårt chassi kan visa hur bra det är så är det just här. Ja och då är vi favoriter.

Red Bull snabba i Monaco

Red Bulls förare lyckades båda två köra ett varv under 1.14 när de gjorde sina longruns på de hypermjuka däcken, det var inte något annat toppteam i närheten av.

– Det var en bra dag, så kan det fortsätta, säger Daniel Ricciardo.

– Banan kommer att förändra sig till på lördag, men detta är en bra start. Båda bilarna i topp och longrunsen var riktigt bra.

För Marcus Ericsson och Sauber gick det tyngre. Svensken var 19 på det första passet och sist av samtliga förare på det andra passet och han fick stryk av teamkollegan Charles Leclerc på båda. Monegasken var 16 respektive 17:e man.

– Det har varit en bra, det är viktigt att få möjligheten köra många varv på torsdagen i Monaco. Så detta var bra för oss, säger Marcus Ericsson.

– Vi hade vissa problem med de hypermjuka däcken, men annars gick det enligt planen. Vi byggde upp farten bra och har en bra bas att jobba vidare på. Jag ser fram emot resten av helgen.

Inför helgen kan det dock ske en förändring, enligt väderprognosen ska det regna rejält under söndag eftermiddag då loppet ska avgöras.

Sportbladets Guide F1 2018 - alla lopp, datum, tider och banor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1

Mercedes