Peter Harryson gör comeback i tv-rutan

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Harryson gör comeback i Colin Nutleys stjärnspäckade nya tv-serie.

Och redan efter en veckas inspelning är pensionen glömd och siktet inställt på nya utmaningar.

– Jag hade ju slutat men nu kan jag verkligen tänka mig att göra fler grejer både på film och tv, säger Peter Harryson till Nöjesbladet.

Skådespelaren Peter Harryson, 70, hade mer eller mindre gått i pension. Men när regissören Colin Nutley, 74, ringde och frågade om han ville vara med i hans nya tv-serie ”Bröllop, begravning och dop” var inte valet svårt för Peter.

– Jag tänkte att jag var passé, för film har jag inte jobbat med på länge. Men när Colin ringde blev jag både överraskad och glad. Det är klart jag sa ja, säger han.

”Bröllop, begravning och dop” är en miniserie i fyra avsnitt som utspelar sig i en svensk småstad där två familjer möts på ett bröllop. En dramatisk händelse i samband med bröllopet leder sedan till en begravning och ett dop. Allt inspelat i välkända och klassiska Änglagårdsmiljöer.

1 av 3 | Foto: Jessica Gow / TT / TT NYHETSBYRÅN
Peter Harryson.

”Passar mig perfekt”

Sedan en vecka tillbaka är inspelningarna av tv-serien i full gång.

– Det är vansinnigt roligt att få filma igen. Jag har aldrig jobbat som Colin gör utan ett riktigt manus, säger han.

– Men det passar mig perfekt. Jag vill inte ha roller eller jobb där jag måste lära mig en massa text, det är jag för gammal för. Därför är det alldeles utmärkt att jobba med Colin där vi improviserar fram scenerna utefter en given ram.

Det är en stjärnspäckad ensemble i ”Bröllop, begravning och dop” som förutom Colins fru Helena Bergström och dotter Molly Nutley består av bland andra Maria Lundqvist, Jan Malmsjö, Marie Göranzon, Philip Zandén och Alexander Karim.

– Det är ingen huvudroll jag har utan en lagom stor roll skulle jag säga. I övrigt vet jag inte vad jag vår avslöja, men jag kan säga att min karaktär är far till Maria Lundqvists rollfigur, säger Harryson.

Har fått blodad tand

Redan efter en veckas inspelning är pensionen glömd och Peter hoppas på fler utmaningar och roller.

– Det är inte så lätt att bara säga tack och godnatt. Jag hade ju slutat men nu kan jag verkligen tänka mig att göra fler grejer både på film och tv. I alla år jag har jobbat så har det alltid varit likadant. När man syns i en produktion så brukar det ena leda till det andra och snart dyker något annat kul upp. Vi får hoppas på det även denna gång.

”Bröllop, begravning och dop” har premiär på C More hösten 2019.

12 stjärnor som dök upp oväntat i film och tv 00:57
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM