Sågas efter filmningen: ”Som om han är skjuten till döds”

avJacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kylian Mbappé har gjort ett strålande VM spelmässigt så långt.

Men i kvartsfinalen mot Uruguay sågades 19-åringen sedan han fallit lätt efter en incident på mittplan.

– Han ska nog passa sig lite. Han är för ung för att spela Allan och håna motståndaren så här, säger Hasse Backe i TV4 efter matchen.

I åttondelsfinalen mot Argentina visade Kylian Mbappé världen vilken potential han besitter.

Med två mål var 19-åringen en högst bidragade orsak till att Leo Messi och hans mannar fick packa väskorna redan efter första utslagsrundan.

I kvartsfinalen mot Uruguay var Mbappé på nytt i fokus – men den här gången av betydligt mer negativa anledningar. Vid ledning 2–0 i slutet av matchen klackpassade först 19-bollen bollen vidare till en lagkamrat innan han sprang in i Uruguays Christian Rodriguez, som förvisso satte ut armen.

”Förnedrar helt enkelt”

19-årige Mbappé föll sedan handlöst till marken, varpå tumult utbröt.

Efter matchen sågades stjärnskottet på flera håll.

– Man gör inte så här mot Uruguay när man ligger under med 2–0. Han håller på och lattjar och larvar sig. Han förnedrar helt enkelt, säger experten Alexander Axén i TV4 och får medhåll av sin kollega Hasse Backe.

– Det är ett hån. Rodriguez skickar ut en liten arm här och han (Mbappé) går omkull som om han är skjuten till döds. Han ska nog passa sig lite, han är för ung för att spela Allan och håna motståndaren så där.

Foto: JOHANNES EISELE / AFP

”Kan inte föreställa mig var han lärt sig det där...”

Även på Twitter sågades Mbappé.

”Snälla någon, jag kan inte föreställa mig var Mbappe lärt sig det där”, skriver fotbollslegendaren Gary Lineker och skickar, vad det verkar, samtidigt en passning till Mbappes anfallskollega i PSG, Neymar, som tidigare varit i blåsväder efter påstådda filmningar.

På samma mikroblogg uppmärksammar ESPN:s Taylor Twellman också 19-åringens filmning och det efterföljande gruffet.

”Filmning förtjänar övervakning”, skriver han.

Frankrike vann matchen med 2–0 och är vidare till semifinal i VM. Där får man möta Belgien, som slog ut storfavoriten Brasilien med 2–1 under fredagskvällen.

VM-semifinalen Frankrike–Belgien spelas tisdag den 10 juli klockan 20.00 i S:t Petersburg.

Publicerad: