Omar Rudberg klar för Rockbjörnen 2018

avFrida Söderlund

ROCKBJÖRNEN

Världspremiär.

Så stavas framträdandet när Omar Rudberg tar sig an Rockbjörnen-scenen den 15 augusti.

– Rockbjörnen var det allra viktigaste fokuset för mig det här året. Jag ville verkligen köra och är så jävla glad att jag får göra det, säger han.

Han har stått på Rockbjörnen-scenen två gånger tidigare, men då som en del av ett pojkband.

Nu är det dags för Omar Rudberg, 19, att göra sitt första riktiga soloframträdande. Den 15 augusti tar han sig an Rockbjörnenscenen i Kungsträdgården.

– Att få köra Rockbjörnen känns så jävla bra. Det ska bli skitkul! Jag är taggad som aldrig förr. Det här är ju mitt första, stora gig som soloartist på riktigt, säger han.

Kommer det bli extra nervöst därför?

– Ja, jag kommer säkert bli svinnervös, men det kommer inte att stoppa mig. Jag kommer att kötta sönder.

”Är min favoritgala”

Förutom hitlåten ”Que pasa” kommer det också bli världspremiär för nya låten ”La mesa”.

– Hela framträdandet kommer att ha en rålatinsk vibe. Jag vill ta dit mina rötter och jag tror verkligen på den grejen just när det gäller Rockbjörnen för att publiken alltid är så otroligt taggad, säger Omar.

– Publiken i Kungsan är alltid så fet. Jag vet att alla kommer dansa med.

Omar har kammat hem flertalet Rockbjörnar som en del av FO&O, tidigare The Fooo Conspiracy. Om det blir en nominering som soloartist återstår att se. Nomineringsfasen pågår till 8 juli.

1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
Omar Rudberg.

Vad är det bästa med Rockbjörnen?

– Att det är så nice stämning. Rockbjörnen har alltid sån vibe. Jag älskar verkligen Rockbjörnen, det är faktiskt min favoritgala. Den är skitrolig, säger han och fortsätter:

– Rockbjörnen var det allra viktigaste fokuset för mig det här året. Jag ville verkligen köra den galan allra mest och har tjatat om det sedan jag släppte ”Que pasa”. Så jag är så tacksam att få göra det, det ska bli askul.

Rockbjörnen är fansens musikpris och den stora musikfesten går av stapeln i Kungsträdgården i Stockholm och sänds live på Aftonbladet.se och Splay TV:s Youtubekanal.

Galan är gratis för den som vill komma dit och titta.

Visste du det här om Rockbjörnen? 00:31

Heja på dina favoriter - få senaste nyheterna om galan i ditt flöde - följ Rockbjörnen på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM