Tatuerade in gran – för att hylla Granqvist

avJacob Larsson

Sverige har tagit sig hela vägen till åttondelsfinal i VM.

Då har supportern Petter Lindqvist tatuerat in en gran för att hedra Sveriges lagkapten – designad av Granqvist själv.

– När han hörde av sig med en skiss blev det pricken över I:et deluxe, säger Lindqvist till Sportbladet.

Det hela började som ett galet vad med kompisgänget – när Andreas Granqvist säkert satte 1–0 från straffpunkten mot Sydkorea lovade Petter Lindqvist, 30, att tatuera in en gran om Sverige tog sig vidare från gruppen.

Efter förlust, 1–2, mot Tyskland kände sig Lindqvist något säkrare, men när Granqvist i nästa match mot Mexiko satte 2–0 från elva meter började svetten rinna från pannan.

Tatuerade in en gran

Sverige vann till slut med 3–0 och Petter Lindqvist blev tvungen att hålla vad han lovat. I en livesändning via appen Primetime tatuerade han in en gran på armen, designad av Andreas Granqvist själv.

– När jag insåg att jag blev tvungen att tatuera mig tänkte jag att det hade varit häftigt om huvudpersonen själv kunde rita granen jag skulle tatuera. Så jag kontaktade folk som jag trodde hade ingångar och dagen efter Mexiko-matchen fick jag veta att Granqvist ritat en gran och skickat, säger Lindqvist till Sportbladet och fortsätter:

– Det var pricken över I:et deluxe verkligen.

Foto: Privat.
Tatueringen i närbild.

”Blev ändå lyrisk”

30-årige Lindqvist har sedan tidigare inga tatueringar och har aldrig funderat på att tatuerat sig.

– Nej, det har jag verkligen inte tänkt göra. Men jag blev ändå lyrisk när Sverige gick vidare och jag visste att jag skulle behöva gadda mig, säger han.

Med sin nya tatuering kommer han nu följa Sveriges öde i åttondelen mot Schweiz under tisdagseftermiddagen.

– Jag kommer se den med samma kompisgäng som alltid. Vi har sett alla mästerskap sedan 2002 tillsammans, avslutar Lindqvist.

Foto: Privat.
Petter Lindqvist med sin nya tatuering.
Foto: Privat.
”Granens” egna skiss.