Amin lämnar Dalkurd – klar för Östersund

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rewan Amin lämnar Dalkurd.

Mittfältaren har skrivit på för Östersund.

– Vi ser honom som en viktig kugge i vårt fortsatta arbete, säger ordföranden Daniel Kindberg.

I över en månads tid har Rewan Amin, 22, ryktas vara på väg till Östersunds FK. På lördagsförmiddagen slutfördes affären.

– Jag är verkligen laddad att få komma igång. Jag gillar den fotboll som ÖFK spelar och jag tror att jag kommer att passa in här. Redan när jag kom till Dalkurd var det många som pratade om ÖFK och deras fina spel så det var då jag fick upp ögonen för Östersund, säger Rewan Amin till osdsport.se.

Gjort 15 allsvenska matcher

Mittfältaren har skrivit på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med Östersund och ansluter närmast från den allsvenska tabelljumbon Dalkurd.

– Vi är oerhört nöjda. Vi har följt Rewan under lång tid och ser honom som en viktig kugge i vårt fortsatta arbete, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK.

Holländaren har den här säsongen gjort 15 allsvenska matcher och enbart missat Dalkurds två senaste matcher.

”Kunde inte tacka nej”

– Rewan har sedan dag ett agerat väldigt proffsigt hos oss. Vi är medvetna om att hans fina prestationer på planer en dag skulle ge honom nya möjligheter. Dalkurd fick in ett bud som inte kunde tackas nej till och Rewan ville väldigt gärna ta den här chansen. Vi tackar Rewan för hans tid hos oss och önskar han all lycka i framtiden, säger Adil Kizil, sportchef i Dalkurd, till klubbens hemsida.

I och med värvningen av Rewan Amin har Östersund nu plockat in fem nya spelare i sommar.

Publicerad:

LÄS VIDARE