Ny kalastrend väcker starka reaktioner

Publicerad:

NYHETER

Barnkalas där huvudaktiviteten är att måla och rita på ponnys. Det är en ny trend som väcker starka reaktioner. Nu finns en namninsamling för att förbjuda fenomenet.

I Storbritannien växer trenden där det ska målas och ritas på hästar och ponnys. Det är på kalas som barn uppmanas skriva sina namn och måla dit sina handavtryck på djuren. Arrangörerna menar att det är harmlöst men det finns många kritiker, skriver Manchester Evening News. Nu har över 70 000 personer skrivit under namninsamlingen med syfte att förbjuda det de kallar för en “oroande trend”. Organisationen Peta som arbetar för en etisk hantering av djur menar att föräldrar måste påminna sig om att djur inte är kalasrekvisita.

– Det är en oroande trend som dyker upp runt om i Storbritannien. Föreställ dig att vara fastbunden bland skrikande skratt, oförutsägbar beröring och främlingar som smetar färg i ditt hår. Hade du velat vara i den sitsen?, säger Sophie Tomlinson, som drog igång namninsamlingen, till Manchester Evening News.

Blandad respons

Det var efter ett uppmärksammat Facebookinlägg med bilder på fenomenet som det tog fart. Inlägget har delats över 1 000 gånger men det är inte bara upprörda kommentarer. Vissa försvarar kalasaktiviteten och menar att en häst som ogillar tilltaget hade varit tydlig med det. Ett av företagen som arrangerar “rita på häst”-kalas säger att de tar väl hand om djuren och att färgen som används är säker och ofarlig för djur.

Publicerad:

LÄS VIDARE