Köpte öl av langare – får böta 12 000 kronor

avClaes Olsson

Publicerad:

Inför en fest köpte en person sex flak smugglad öl. Nu döms både köparen och langaren.

I början av juni grep Huddingepolisen en alkohollangare i Trångsund söder om Stockholm. Då lade man beslag på över 1 500 liter öl och cider, 160 liter vin och nästan 80 liter starksprit.

– Vi fick veta att han stod och sålde på en vändplan. En polispatrull åkte dit och pratade med mannen som till en början ljög om sin identitet. Vi insåg att han hade ganska mycket dricka, som man kan se på bilderna, så han blev gripen omgående, säger Huddingepolisens Reine Berglund.

På Facebook skriver polisen att mannen nu döms till sex månaders fängelse för smuggling, olovlig försäljning av alkohol och falsk tillvitelse. Men även en identifierad köpare döms.

1 av 4 | Foto: Polisen

”En dyrköpt läxa”

Inför en fest ska denne ha köpt sex flak öl av mannen. Personen döms till dagsböter på 12 000 kronor för olovlig befattning med smuggelgods. Dessutom får den dömde betala 16 000 kronor för sitt försvar.

“Vårt tips är således att inte köpa billig alkohol av ”mannen på gatan” - det kan bli en dyrköpt läxa.”, skriver Polisen Huddinge på Facebook.

– Det här var till en hemmafest och personen ska ha betalat 900 kronor för ölen, men nu blev det ju 12 000. Köper man från langare så bidrar man till brottslighet och det är något att ta med sig, säger Reine Berglund.

Langare åker fast titt som tätt men att en köpare åker dit är inte speciellt vanligt, enligt Reine Berglund.

– Det finns alltid en risk att man blir upptäckt men jag har nog aldrig varit med om det under mina 15 år som polis, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Huddinge

Alkohol

Brott

Öl

Trångsund