”Var sämre än när han är misslyckad”

Özil och Arsenal sågas stenhårt

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Unai Emerys första ligamatch som Arsenal-tränare slutade i förlust.

Efteråt riktades fokus återigen – mot Mesut Özil.

– Han var direkt dålig, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat.

Efter 22 raka premiärer med Arsène Wenger vid rodret inleddes i dag en ny era i Arsenals historia.

Den började inget vidare.

Unari Emery – som gjorde några oväntade val i sin laguttagning – fick … om inte en mardrömsstart så i alla fall en tung sådan.

Matchen var bara 14 minuter gammal när Raheem Sterling vek inåt i banan och knorrade in bollen förbi en tveksamt placerad Petr Cech.

Halvvägs in i den andra halvleken kom Benjamin Mendy loss längs sin vänsterkant och hittade i till Bernardo Silva, som tryckte upp bollen i nättaket fram till 2–0 (slutresultatet).

– Alltid skönt att inleda säsongen med en seger. Speciellt när man möter ett så bra lag som Arsenal, på deras arena. Det är alltid svårt att spela på Emirates Stadium, så det här är en fantastisk seger för oss. Jag tycker vi är bättre än Arsenal i dag, säger Bernardo Silva i Sky Sports.

Özil sågas

Efter matchen hamnade fokus – som så många gånger förr – på Mesut Özil.

Arsenal-stjärnan, som haft en turbulent sommar, hade blickarna riktade mot sig. Och enligt Sportbladets Erik Niva gjorde han inget vidare gott intryck.

– Han var direkt dålig. Sämre än han brukar vara till och med i de matcher han är misslyckad. Det är väl en sak det här med att han försvinner i matcher och inte syns, men i dag var han ju dålig med boll, svag i beslutsfattandet, svag i utförandet och slog bort enkla passningar som jag inte alls är van vid att se honom göra, säger Niva i Viasat.

”Inte en CL-trupp”

Han fortsätter:

– Och detta Arsenal, Emery-Arsenal, har verkligen inte råd med konsekventa underprestaitoner av de individuellt skickliga spelare de har. De har Özil, de har Aubameyang, kanske har de Ramsey och möjligen har de ett sätt att få ut mer av Mchitarjan och Lacazette. Men annars är det ju inte en individuellt sett speciellt bra trupp. När jag tittar på den här truppen så känner jag att det är den sjätte bästa truppen i Premier League. Ska de sluta högre upp än så i tabellen måste Emery få dem att överprestera. Den här truppen är inte en CL-trupp ifall inte Emery trollar med knäna, säger Erik Niva.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE