Lämnar Östersund - flyttar till Indonesien

Publicerad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Östersunds FK tappar lagkaptenen Brwa Nouri, 31.

Mittfältaren har skrivit på för indonesiska Bali United.

– Det känns konstigt att lämna den här föreningen som har betytt så mycket för mig. Men nu börjar ett nytt äventyr, säger Nouri till osdsport.se.

För fyra och ett halvt år sedan lämnade Brwa Nouri, 31, Dalkurd för Östersunds FK. I Jämtland har han varit med om att föra klubben till allsvenskan och sedan som lagkapten till cupguld och Europa League-slutspel.

Nu står det dock klart att den irakiske landslagsmannen lämnar Östersund.

Mittfältaren har skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt med Bali United i Indonesien.

”Hade gråt i halsen”

– De som känner mig vet att mina favoritländer ligger i Sydostasien. När jag åker på semester är det dit jag vill åka. Jag gillar sättet de tänker på och sättet de lever. Jag brukar säga att ”här skulle jag vilja bo och spela fotboll.” Rent geografiskt, socialt och ekonomiskt så var det något som inte gick att säga nej till, säger Brwa Nouri till osdsport.se.

31-åringen bekräftar att affären gått snabbt. Det var bara fyra dagar sedan som han fick kontraktsförslaget från Bali United och redan i kväll flyger han ner till Indonesien, efter att ha sagt adjö till sina lagkamrater i ÖFK under morgonen.

– Jag hade egentligen inte förväntat mig att prata. Jag trodde att det bara var Kindberg som skulle göra det. Men grabbarna ropade att jag skulle hålla tal. Det var mycket jobbigare än jag trodde och innan det brast så sa jag tack och avslutade. Jag hade för mycket gråt i halsen.

”Kommer alltid att vara en stor del av klubben”

Brwa Nouri hade ett halvår kvar på sitt kontrakt men köps alltså loss redan nu.

– Vi fick ett förslag som vi inte kunde tacka nej till. Vi ser fram emot att följa Brwa i sitt nya äventyr och önskar honom all lycka. Han kommer alltid att vara en stor del av klubben och klubbens utveckling, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till osdsport.se.

Flytten innebär att Nouri blir tredje spelare att lämna Östersund i sommar. Sedan tidigare har klubben sålt Sotirios Papagiannopoulos (FC Köpenhamn) och Ken Sema (Watford).

I Bali United blir Brwa Nouri lagkamrat med en gammal allsvensk bekanting, i den tidigare Kalmar FF-spelaren Melvin Platje. Klubben slutade förra säsongen på en andraplats i den indonesiska ligan men har i år haft det tuffare och ligger på elfteplats när halva serien är spelad.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.