George W Bush bjuder statsanställda på pizza – och manar till att öppna statsapparaten

avJenny Rydberg

Nedstängningen av delar av den federala statsapparaten i USA är nu inne på dag 29.

På Instagram har George W Bush lagt upp en bild som visar hur han bjuder sin Secret service-personal, som måste jobba gratis, på pizza.

– Det är dags för ledare på båda sidorna att lägga politiken åt sidan, gå samman och få ett stopp på den här nedstängningen, skriver den förre presidenten.

Delar av den federala statsapparaten i USA har nu varit nedstängd i 29 dagar, vilket är den längsta nedstängningen i USA:s historia. Det är konflikten kring finansiering av presidenten Donald Trumps hjärtefråga, en mur mot Mexiko, som ligger till bakgrund för nedstängningen.

Hundratusentals amerikaner har nu under en lång tid tvingats stanna hemma från jobbet, eller behövt arbeta utan lön.

Några av dem är George W Bush Secret service-personal.

Foto: Instagram
George W Bush bjuder statsanställda på pizza.

”Känner tacksamhet”

På Instagram har den tidigare presidenten lagt upp en bild på när han bjuder de Secret service-anställda på pizza, tillsammans med en uppmaning:

– Laura W Bush och jag känner tacksamhet till vår Secret service-personal och de tusentals statligt anställda som arbetar hårt för vårt land utan att få någon lön. Och vi tackar de medborgare som stöttar dem. Det är dags för ledare på båda sidorna att lägga politiken och sidan, gå samman och få ett stopp på den här nedstängningen, skriver George W Bush på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik

USA