Så startar Sverige mot Island

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

DOHA. Janne Andersson mot Erik Hamrén.

Här är Sveriges startelva mot Island.

Viktor Gyökeres går in från start.

– Det ska bli väldigt spännande att se honom, säger förbundskaptenen.

Stryk mot Finland i den första matchen under januariturnén. Sin vana trogen skiftar förbundskapten Janne Andersson om rejält i sin startelva lag till mötet mot Erik Hamréns Island på fredag.
Joel Andersson är den ende som behåller sin plats i laget – i övrigt är det ett helt nytt lag. Oscar Linnér går före Isak Pettersson i målet och därmed blir IFK Norrköpings målvakt den enda spelaren i truppen som inte får chansen från start i någon av matcherna. Pettersson står dock i andra halvlek.

”Lite stressigt”

Viktor Gyökeres, som hyllades för sitt inhopp mot Finland, går in från start mot Island.

– Kul med mer speltid. Det ser jag fram emot, säger Gyökeres och fortsätter:

– Vi vill börja matchen starkare än vad vi gjorde mot Finland. Försöka få igång anfallsspelet från början. Det känns bra nu. Lite stressigt att ansluta till landslaget så sent för jag tränade inte fullt ut första träningen.

”Vill fortsätta leverera”

Du har fått beröm för din insats. Hur känns det?

– Det är kul. Roligt att få beröm! Jag kände mig pigg och fräsch i matchen. Härligt att många är nöjda med mitt inhopp och förhoppningsvis kan jag fortsätta leverera.

Såväl Simon Tibbling och Jonathan Augustinsson – de enda två spelarna som Gyökeres känner sedan tidigare – har lämnat laget på grund av skador.

– De lämnade mig! skojar anfallaren.

– Jag får skaffa nya kompisar. Det går okej. Muamer Tankovic är snäll och skön.

Här är hela startelvan mot Island.
(4-4-2)
Oscar Linnér – Adam Andersson, Sotiris Papagiannopoulos, Filip Dagerstål, Joel Andersson – Jonathan Levi, Simon Thern, Melker Hallberg, Tesfaldet Tekie – Viktor Gyökeres, Muamer Tankovic

Publicerad:

LÄS VIDARE