Ferrari visar sin nya superlösning

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Påminner om Red Bulls

Fernando Alonso.
Foto: AFP
Fernando Alonso.

Red Bull imponerar - men det snacks om Ferrari.

I dag visar de sitt nya avgassystem.

Mark Webber och Red Bull var snabbast när de avslutande F1-testerna inleddes i Barcelona (1:22.544). Sergio Perez, Sauber, som körde på 1:21.176 fick den tiden struken sedan det visat sig att han tagit en genväg.

Men den stora snackisen var Ferraris nya avgassystem. Teamet genomförde filminspelningar under gårdagen och tillsammans med Mercedes, Williams och HRT börjar de sina tester i dag.

Ferraris nya lösning påminner om den som mästarteamet Red Bull har där avgasrören sitter intill bakhjulen och i dag är det dags för det första stormötet mellan fjolårets etta och tvåa i VM:

- Efter den berömda straffsparken mot ett mål utan målvakt i Abu Dhabi så vill vi ha revansch, säger Ferraris president Luca di Montezemolo i en kommentar.

Vill inte uttala sig

Däremot vill Ferrari inte uttala sig om det nya avgassystemet, ett system som ska se till att Ferrari tar in det lilla försprång som red Bull sägs ha inför de avslutande testerna.

- Det är förtidigt att säga något om det nya aerodynamikpaketet, vi får se efter testet, säger Ferraris presstalesman Luca Colajanni till Motorsport Magazin.

Testerna avslutas på lördag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN