Efter hjärtproblemen – Maori Time kommer

Australiensiska stjärnan kommer till Elitloppet som planerat

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Maori Time kommer till Elitloppet som planerat
Maori Time kommer till Elitloppet som planerat

Hjärtproblem höll på att stoppa Maori Time från Elitloppet.

Men nu står det klart att den australiensiska hästen kommer till Sverige och Solvalla.

– Allt är som det ska igen, skriver hästens ägare Fred Crew på Twitter.

Det åttaårige stoet från Australien, Maori Time, blev i mitten på april klar för Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

Det exotiska inslaget blev årssnabbast i världen när hon sprang 1.09,3 över distansen 1 609 meter autostart i februari i år.

– Jätteroligt att bitarna har fallit på plats och att vi får hit henne, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot direkt efter att det stod klart att Maori Time kommer till Sverige.

Men under den gångna helgen kom det oroande rapporter från Australien, Maori Time hade under söndagen varit dålig i ett jobb och det visade sig att hon hade hjärtproblem ­– och hennes resa till Sverige, som ska ta sin början 9 maj, var hotad.

Men nu skriver hästens ägare Fred Crews på det sociala verktyget Twitter att Maori Time kommer till Sverige, Stockholm, Solvalla och Elitloppet som planerat.

”Kunde inte varit mer nöjd”

Enligt Fred Crew har Maori Times tränare Brent Lilley varit nöjd och belåten med Maori Time i jobb.

– Brent Lilley kunde inte ha varit mer nöjd med Maori Times jobb den här morgonen och hon kommer nu att gå ett test på Maryborough på söndag morgon. Allt är som det ska igen och hon reser från Tullamarine till Sverige nästa onsdag, skrev Fred Crew på Twitter under onsdagen, australisk tid.

Maori Time flyger till Amsterdam, därefter tar hon landvägen upp till Stockholm. Hittills i sin tävlingskarriär har hon sprungit in drygt 2,7 miljoner kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN