Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdag 3 maj.

Spelstopp 21.40

TV12 20.00

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 3–1–10–2–5–7–8–4–12–9–6–11.

Kommentar: Tyske gästen Abano H. ståtar med fina resultat hemma i Tyskland. Sverige är alltid tuffare, men man reser knappast till Sverige i hopp om en matlapp. Läget gör det också mumsigt. Räknar med ett offensivt upplägg. Det är något som hästen tål. Om Västerbo Exact kan hålla ledningen är det ett plus. Visst är han kvick men det finns flera (ännu) snabba(re) utanför. Lär inte få fuska bort någonting inledningsvis. Det kan förstås lösa sig hur som helst och hästen är bra nog. Eftersom det ser ut att kunna bli körning på flera håll där framme behöver bakspåret inte vara så katastrofalt för Nobel Southwind. Han var fin direkt i årsdebuten och med lite hjälp på vägen blir han farlig här också.

✓ DD-2

Rankning: 6–9–3–10–1–2–12–4–11–7–8–5.

Kommentar: Normalt blir det favoritpositionen i täten för Jeepster. Trots att spåret är en bit ut är det få som kan stoppa henne första biten. Väl i ledningen är chanserna goda. Försvarar sig bra där. Men med fart får Mellby Collector den hjälp som behövs för att komma in i matchen. Motbud.

✓ DD-systemet 6 rader

DD-1: 3–1–10.

DD-2: 6–9.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Västerbo Exact är kvick men känslan är att Speedy Sus är snabbare. Vi har också Abano H. och New Star Power som är så snabba & sugna att de kommer testa.

DD-2: Jeepster är naturlig favorit. Flash Håleryd försöker.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Statistiken visar seger i nästan var tredje start för Västerbo Exact. Hittills blivit vinst i 9 av 29 starter.

DD-2: När Flemming Jensen startar Offshore Man i Sverige brukar det gå bra. I snitt blir det seger i vart tredje försök.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel