Hasse Aro gör comeback på TV3 – med ”Efterlyst”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter fyra år på TV4.

Nu lämnar Hasse Aro kanalen och återvänder till TV3 med klassikern ”Efterlyst”.

– Det känns som att komma hem. Det är roligt att MTG satsar på det här igen. ”Efterlyst” är ett program som löser brott och som behövs nu mer än någonsin, säger Hasse Aro i ett pressmeddelande.

I 48 säsonger ledde Hasse Aro populära TV3-programmet ”Efterlyst”. Men så i januari 2014 kom beskedet att han slutar på kanalen och går till TV4.

Sejouren på TV4 blev dock bara fyraårig. Nu skriver MTG Sverige i ett pressmeddelande att programledaren, liksom Kristallen-prisade ”Efterlyst” återvänder till TV3.

– Trots att formatet har så många säsonger i ryggen är det mer aktuellt än någonsin. Det finns en trygghet i formatet för att det är så välkänt men självklart kommer vi också förnya berättandet. Vi rapporterar inte bara om brotten – vi bekämpar dem, säger Hasse Aro i pressmeddelandet.

Hasse Aro rekryteras från TV4 och börjar på MTG Sverige efter sommaren. ”Efterlyst” kommer ha premiär senare i höst på TV3, Viafree och Viaplay.

Utesluter inte GW

MTG Sverige är nöjda med sin värvning.

– Det här är en dialog som vi haft ett tag med Hasse Aro, och även kring att göra en comeback med ”Efterlyst”. Då ville vi ha Hasse Aro i den programledarrollen, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige.

– Det blev klart för ett tag sedan, men vad vi förstår har han meddelat TV4 i dag.

I tolv år, 1998 till 2010, var Hasse Aro och kriminologen Leif GW Persson programmets ansikten utåt. Nyligen valde den senare att lämna SVT för TV4, som nu alltså Aro lämnar.

Vem som blir ny sidekick i ”Efterlyst” är ännu inte bestämt.

– Det är för tidigt att uttala sig om. Ytterligare detaljer kring upplägget får vi återkomma med, säger Susanne Nylén som dock inte utesluter att även GW gör comeback.

– Om GW vill göra ett gästinhopp är han självklart välkommen.

Hasse Aro.
Foto: Foto: TV3/Johnny Wohlin
Hasse Aro.

Lades ner efter 25 år

”Efterlyst” hade premiär på TV3 1990. Hasse Aro var programledare 1991 till 2014.

I december, samma år som Aro valde att sluta, kom beskedet att ”Efterlyst” skulle läggas ned, vilket Leif GW Persson menade borde ha skett redan i samband med att Aro lämnade programmet.

– Om inte Hasse ska vara med så lägg ner, så tänker jag. Han är oupplösligt förknippad med det där, han skötte det så jävla bra också. Jag ser ingen framför mig som kan gå in och ta över, sa han då till Nöjesbladet.

Robert Aschberg, Katarina Wennstam och Hasse Brontén är andra som lett ”Efterlyst”.

Publicerad: