Mörkade skada inför start på superstjärnan

Tränaren: ”Jag ville inte oroa någon”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastien Guaratos Bold Eagle slutade fyra i söndagens Prix de Bretagne.
Foto: MATILDA ÖHRMAN/TR BILD, ATG LIVE
Sebastien Guaratos Bold Eagle slutade fyra i söndagens Prix de Bretagne.

Superstjärnan Bold Eagle blev bara fyra i Prix de Bretagne.

En av anledningarna: en skada som mörkades.

– Jag ville inte oroa någon, säger tränaren Sebastien Guarato.

Under söndagen drog det franska vintermeetinget igång på allvar på Vincennes med det första b-loppet. I potten: tre biljetter till Prix d’Amérique.

Superstjärnan Bold Eagle fick ett perfekt lopp i ryggar av kusken Franck Nivard men gick inte att känna igen på upploppet och gick bara i mål som fyra.

Till franska Equidia berättar Sebastien Guarato om skadan som gjorde att hästen till och med var osäker startande i loppet. Bold Eagle hade problem med blodsutgjutning under ena bakknät.

– Jag ville inte oroa någon, det var ett problem som vi fixade ganska snabbt. Bold Eagle hade en stor hematom (blodsutgjutelse) under ena bakknät inne i låret. Jag körde jobb med honom förra veckan och då travade hästen lite dåligt. Vi visste inte varför och åkte till veterinären. Tre-fyra dagar efter det där jobbet kom hematomen för att sedan försvinna lika snabbt. Vi hade hjälp av en osteopat och jobbade också själv med hästen.

”Hästen var trög”

Sebastien Guarato var besviken på hästens uppträdande i gårdagens lopp.

– Hästen var trög, inte energisk. Redan i backen var Bold Eagle slagen, men kämpade vidare eftersom han är Bold Eagle, säger han.

Nästa start för Bold Eagle blir den 9 december i nästa b-lopp, Prix du Bourbonnais.

– I nästa lopp drar vi skorna och ska prova att få honom lite mera energisk, så får vi se hur det går. Den sista veckan har varit svår, i början av veckan trodde vi inte på någon start, fortsätter Guarato.

”Jag är besviken”

Även kusken Franck Nivard var besviken efter fjärdeplatsen.

– Jag är besviken, jag kan inte vara annat. Hästen fick en fin resa, det kunde inte gärna ha blivit bättre än ryggen på Davidson du Pont. Jag trodde att vi skulle komma förbi den hästen inne på upploppet, men Bold Eagle accelererade inte när han borde ha gjort det. Det här var ingen bra början på vintern, säger han till Equidia.

Jean-Michel Bazire med femårige Davidson du Pont vann loppet och belönas med en plats i PdA tillsammans med tvåan Delia du Pommereux med Damien Bonne i sulkyn och trean Bird Parker med kusken Jean-Philippe Monclin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN