Så startar vi mot England i kväll

Av: Michael Wagner, Patrik Brenning, PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hamrén gör FEM ändringar – TRE nya in i elvan

KIEV/STOCKHOLM. Efter den tunga premiärsmällen mot Ukraina – nu städar Erik Hamrén i Sveriges startelva.

En skada stoppar Mikael Lustig mot England samtidigt som Ola Toivonen och Markus Rosenberg bänkas.

Istället kliver Jonas Olsson, Anders Svensson och Johan Elmander in i startelvan.

– England passar mig bra, säger Olsson.

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén har tänkt klart. Han gör flera ändringar i laget jämfört med laget som föll mot Ukraina i måndags (1–2).

Mikael Lustig har problem med en höft och kommer inte att starta kvällens nyckelmatch mot England, men finns med på bänken. Det ger en annan back chansen.

Granqvist flyttas ut

Andreas Granqvist, 27, serie A-proffs i Genoa, flyttas ut till höger och gör plats för Jonas Olsson centralt. Olsson som är mycket bekant med de engelska spelarna som han möter till vardags med sitt West Bromwich.

– Jag tror att en match mot England hade passat mig ganska bra. Jag har spelat där i fyra år och har mött de här spelarna många gånger, sade 29-åringen i veckan.

Passar England Sverige?

– Det tror jag. Vi har ofta presterat bättre mot topplagen, men vi ska inte anpassa oss efter dem.

På mittfältet petas Ola Toivonen och ersätts av Rasmus Elm som flyttar ut till vänster. Centralt spelar Kim Källström tillsammans med inhopparen från mötet med Ukraina Anders Svensson.

– Precis som alla andra vill jag spela och ska göra mitt bästa på träningarna. Det är en ny motståndare och en ny dag så vi får se hur de tänker, säger Svensson.

Längst fram startar Johan Elmander för första gången sedan sin fotskada.

– Jag är mer klar nu är jag var innan Ukraina-matchen, säger 31-åringen.

”Det gjorde jäkligt ont”

Elmander spelade på smärtstillande tabletter under sitt inhopp mot Ukraina men skadan förvärrades inte av spelet. Nu får anfallaren ansvaret att hålla Sveriges EM-dröm vid liv som anfallspartner med Zlatan Ibrahimovic.

– I matchen gjorde det jäkligt ont, men när man kommer in i matchen så glömmer man det ibland och emellanåt känns det mer. Jag tog smärtstillande tabletter före.

– Det är tuffare att börja en match än att komma in. Det är en större trygghet att ha helfriska spelare på planen från start. Men jag känner att det blir bättre för varje träning.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN