Arsenal nollat i kampen om CL

avFredrik Jönsson

Foto: TT
Arsenal tappade viktiga poäng.

En viktig poäng för Sunderland.

Ett tungt poängtapp för Arsenal.

– Det är frustrerande. Vi spelar ju för att vinna ligan, säger managern Arsene Wenger till Arsenals officiella Twitter.

I första halvlek hade lagen varsin straffsituation.

Sunderland borde fått med sig en straff när Jermaine Defoe sköt ett skott som Per Mertesacker täckte med armen. Men bara några minuter efter den incidenten var det en handssituation i Sunderlands straffområde där Arsenal kunde ha fått straff.

”Förhindrar givna mål”

– Det borde också ha varit straff. Jag tror visserligen inte avsikten finns där, från varken Mertesacker eller Yedlin, men det är bara halva regeln. Den andra halvan handlar om onaturliga kroppsställningar och blockerande, och att man skaffar fördelar. Och det är där både Mertesacker och Yedlin borde bestraffas. För även om de inte är tillräckligt nära för att reagera och styra, så är det positioner som gör att de förhindrar givna mål, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

I andra halvlek jagade båda lagen tre poäng. Det saknades absolut inte möjligheter i matchen, men spelarna saknade skärpan när de fick lägen framför mål. Bland annat hade Defoe två bra möjligheter, men lyckades inte förvalta målchanserna.

Matchen slutade 0-0.

– Ett lag som Sunderland är redo att kämpa för deras liv. Vi borde ha utnyttjat deras ångest, säger Arsene Wenger.

Sunderland ovanför strecket

Resultatet innebär att Sunderland har 31 poäng, lika många som Norwich. Laget har nu tagit sig över nedflyttningsstrecket. Newcastle är nästjumbo med 30 poäng.

Arsenal är på fjärde plats i ligan med 64 poäng, lika många som trean Manchester City. Manchester United, som ligger femma, har 59 poäng. Men Louis van Gaal och kompani har spelat en match färre.

Om Tottenham vinner mot West Bromwich har de 71 poäng, sju fler än Arsenal. Därmed är Spurs nära att sluta ovanför Arsenal i tabellen för första gången sedan 1994/95.

ARTIKELN HANDLAR OM