Jordan Larsson stoppas från OS

avRobert Rosén

HIF:s skadesituation stoppar anfallaren

Jordan Larsson får inte åka till OS.

Helsingborg stoppar nämligen anfallaren.

– Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, säger Helsingborgs manager Henrik Larsson till klubbens hemsida.

När Håkan Ericson meddelade OS–truppen var Jordan Larsson, 19, en av de 18 uttagna spelarna. Nu står det dock klart att anfallaren inte får åka med till mästerskapet.

Helsingborgs IF stoppar nämligen honom – med anledning av skadesituationen.

– Anledningen är att vi bara har två anfallare tillgängliga i dagsläget, varav en står på två varningar. Vi vet inte när Linus Hallenius kommer tillbaka heller. Det absolut viktigaste är Helsingborgs IF. Jag förstår Jordans situation och vad han missar. Tyvärr är det en del av fotbollen. Det är tråkigt för honom eftersom det självklart hade varit en bra erfarenhet. Tyvärr funkar det inte med det läget vi har just nu, förklarar Henrik Larsson för HIF:s hemsida.

”Haft en bra dialog”

Helsingborg var en av de allsvenska klubbar som i ett tidigt skede meddelade att de skulle släppa spelare – om de blev uttagna. Kort innan avresan till Brasilien har klubben dock ändrat sig.

– Som situationen var då så var det ganska klart att han skulle få åka. Då hade vi tre hela anfallare till förutom Jordan. Numerären var bättre. Då tänker man att OS är positivt för en ung kille. Jag har haft en bra dialog med förbundskapten Håkan Ericsson. Så den har funnits där hela tiden

Även om klubben utåt sett meddelat att de kommer släppa Jordan Larsson vid en uttagning har diskussionen funnits inom klubben.

– Samtidigt sa vi tidigt att, som det ser ut idag får du åka men om det händer något så får du stanna. Så det kommer inte som en överraskning, men det är klart att det finns en besvikelse i det hela. Samtidigt är han klok och förstår.

”Drabbar extra tungt”

Anfallaren själv medger att beslutet såklart är tråkigt men förstår ändå hur klubben tänker.

– Jag har full förståelse för beslutet. Vi har haft en bra dialog om hur det har sett ut hela tiden. Men jag kände ganska tidigt att jag inte skulle åka och nu blev det så, förklarar Jordan Larsson.

Förbundskaptenen Håkan Ericson kan därmed addera ännu ett nej till mästerskapet – till vilket han redan hade fått 52(!) stycken vid trupputtagningen.

– Givetvis är jag besviken. Det drabbar extra tungt då vi redan har så många nej på forwardspositionerna, säger Ericson till Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Sverige har ännu inte tagit ut en ersättare till Larsson.

I den uttagna OS–truppen finns bortsett återbudet från Jordan Larsson även frågetecken för Joakim Nilssons medverkan.

ARTIKELN HANDLAR OM