”Jag uppskattade inte Deilor som jag borde”

Publicerad:

E-SPORT

Febiven om tiden i Fnatic och att skriva på för H2K

Fnatics midlaner är klar för Worlds-semifinalisterna H2K.
Och i ett långt meddelande till fansen berättar nu Fabian ”Febiven” Diepstraten om sin nya mentalitet - och hur han ska bli bäst i världen.
”Jag kommer inte längre att acceptera en medioker insats från min sida”, skriver han.

Efter en jätteshuffle på den koreanska scenen har det börjat röra sig även i europeiska LCS. Under torsdagen blev det klart att Fnatics midlaner Fabian ”Febiven” Diepstraten skriver på för konkurrenterna och Worlds-semifinalisterna H2K, där han ersätter Ryu "Ryu" Sang-wook.

”Ska ha ett öppet sinne”

Febiven hade en floppartad säsong i Fnatic, där han många gånger stod för undermåliga insatser. Före detta coachen Luis ”Deilor” Sevilla pratade nyligen ut om problemet med sina spelare, där han menade att flera vägrade offra sig för laget. I ett uttalande under gårdagen verkar det som att Febiven insett att han var en del av problemet.
”Jag har reflekterat mycket över mitt liv när jag varit hemma och har insett att det behövs en förändring. Jag har slappat mycket i det förflutna och jag kommer inte längre acceptera en medioker insats från min sida. Nu kommer jag göra mitt bästa för att bli bättre som spelare och person”, skriver han och fortsätter:
”Jag har bestämt mig för att alltid ha ett öppet sinne i allt jag gör och alltid se det positiva. Det är bättre än att vara negativ, för det kan hindra min tillväxt som person. Till exempel uppskattade jag inte Deilor så mycket som jag borde gjort. Det är bara så att du fastnar i saker och inte vill se saken ur ett annat perspektiv. Därför förtjänade jag att förlora och lära mig från misstagen.”

”Vi har stor potential”

Men nu blickar Febiven fram emot en säsong i H2K, där han kommer storsatsa.
”Mitt mål är att ta mig till Worlds och faktiskt vinna vilket jag tror är väldigt möjligt. Personligen tror jag att jag kan bli bäst om jag jobbar så hårt jag kan. Under 2015 spelade jag i Worlds och många bra midlaners visade vilka mina svagheter är vilket jag är tacksam för. Och under tiden i Fnatic har jag upplevt så mycket saker som kommer hjälpa mig växa. Jag kommer komma tillbaka starkare på grund av det och med laget vi har i H2K ser det redan ganska ”stacked” ut. Vi har stor potential.”

Fnatic signar sOAZ och Amazing

Samtidigt som Febiven lämnar Fnatic meddelar hans förra organisation att de gjort klart med nästa års lineup. Toplanern Paul "sOAZ" Boyer återvänder efter ett äventyr i Origen och han tar med sig kollegan Maurice "Amazing" Stückenschneider från den spanska organisationen. Fnatic värvar också danske supporten Jesse "Jesiz" Le från Immortals och oprövade danske midlanern Rasmus "Caps" Winther som kommer direkt från Challenger-serien.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN