Succé i EM för Mick Schumacher

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Mick Schumacher har hittat rätt.

I helgen vann ”Lill-Schumi” samtliga tre EM-lopp.

– Det är fantastiskt, jag har inte insett det än, säger han

Sportbladet skrev om Michael Schumachers son Mick i lördags, då hade han inlett en serie med tre vinster på lika många helger och han hyllades av den före detta F1-föraren Gerhard Berger.

– Grabben visar plötsligt att han har Schumachers gener, sa österrikaren.

I helgen körde EM i Formel 3 ytterligare tre lopp, på Nürburgring som ligger bara en timmes körtid från pappa Michael Schumachers hemstad Kerpen.

Det tycktes passa Mick Schumacher. Han vann samtliga tre lopp.

– För mig, precis som för alla förare, känns det riktigt bra när man har ett sådant flyt, säger tysken som hade en tuff inledning på säsongen till Motorsporttotal-com.

– Det är svårt att säga vad det beror på. Jag har också frågat mig det, men jag hittar inget svar. Jag är glad över att det är så som det är och jag fortsätter att jobba hårt för att det ska fortsätta på samma sätt.

Mick Schumacher avancerar i EM

Mick Schumacher är den enda föraren under årets säsong som lyckats vinna samtliga lopp under en helg, tidigare har förare som Felix Rosenqvist, Lance Stroll, Max Verstappen och Esteban Ocon lyckats med den bedriften.

– Det är den bästa tävlingshelgen som jag har haft under min karriär, säger Mick Schumacher till motorsportmagazin.

– Jag ser redan fram emot nästa tävlingshelg.

Efter helgens deltävling ligger Schumacher tvåa i mästerskapet, tre poäng efter ledaren Daniel Ticktum. Nu återstår två tävlingshelger - och sex lopp, av årets säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE