Foto: Emma Mattsson
En läcker dessert till nyårsmenyn.

Nyårsdessert: Rårörda vaniljhallon

5 (1 röst)

– Desserten är viktig i en nyårsmeny. Det ska vara lite fyrverkeri mot slutet, tycker Markus Aujalay.
Den här rätten är även smidig att förbereda innan. Glass i frysen, vaniljsåsen är klar, marängsmet i spritsen och du är redo att köra!

Rårörda vaniljhallon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • Vaniljkräm

  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 vaniljstång, fröna
  • 3 äggulor
  • 0.7 dl strösocker
  • 2 msk maizenamjöl
  • Italiensk maräng

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker, 0.5 + 1.5 dl
  • 0.5 dl vatten
  • citronsaft
  • Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Efterrätt

Bakning