Wangle: ”Kung Åke blev stora vinnaren”

TRAV

Nyårsafton med multijackpott och finalen av V75 Winter Burst.

Lägg därtill en bana som var brutalt tungsprungen.

Loppen hade det mesta och var en fröjd att beskåda.

Kungen blev som förr i tiden: Åke Svanstedt.

Äntligen är finalen av V75 Winter Burst över.

Sju V75 omgångar på åtta dagar tar ut sin rätt.

Julledigt, glöm det.

Men V75 är i alla fall hetare oavsett och ett kul inslag i slutet av året.

Finalen avgjordes på Axevalla med landets längsta upplopp, och just det långa upploppet på en tung bana gjorde sitt. Endast en vinnare från ledningen fick vi se.

Åke Svanstedt var hemma och körde flera betrodda. Det slutade med succé.

Hatten av, vilken profil!

Här är Sportbladets plusbetyd från V75 Axevalla:

Åke Svanstedt: Han kom, han såg, han segrade. Åke Svanstedt, grön kusk, var tillbaka på hemmaplan och firade det med att ta en dubbelseger på V75 och två till utanför. Snacka om dundersuccé och han visade inte den minsta respekt för att inte ha kört på hemmaplan på väldigt länge. Det är imponerande att se vilken snurr han får på alla hästar. Fränt!

Baron Gift: Pappa Åke Svanstedt var hemma på besök och skördade stora framgångar. Även sonen Rickard fick segerfira. Tillsammans med hedershästen Baron Gift var duon bara bäst och spurtade rappt till seger i V75–2. En minst sagt välförtjänt seger.

Othala: Körde sig resolut till ledningen och öppnade hårt första 500 metrarna. Trots det var stoet bara bäst och Laura Myllymaa hade minst sagt vältränat. Jag kan erkänna att jag personligen haft svårt för hästen förr, men den har utvecklats mycket är en riktig vinterhäst.

Zeeland Kronos: Satt sist i fältet under stora delar och normalt sett ska det inte gå att hinna fram till seger så som Peter Untersteiner gjorde. Men via en sisuladdad avslutning var det just Zeeland Kronos som flög fram längst ut i banan och var bara bäst tillslut. En frän insats och näven i skyn för Peter Untersteiner.

Dream Night Palema: Svek senast men stod nu för ett topplopp i vida spår sista varvet. Men trots det tuffa loppet höll hästen undan för alla konkurrenter och vann på målfoto. Bästa hästen vann. Punkt.

XL Bygg Palema: Snackades upp rejält under hela nyårsaftonen och tillsammans med Kung Åke i vagnen var det många storspelare som byggde sina system på den här vinnaren som spik. Men i loppet gick allt snett och hästen missade först ledningen och sedan galopperade hästen omotiverat. Det var inga plus. Åke Svanstedt firade dock stora framgångar senare.

Tillsist: Gott Nytt År!

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75