Sexigast - och bäst

Publicerad:
Uppdaterad:

Traa klädde av allt motstånd och gav Norge första guldet

SALT LAKE CITY

Det har varit snack om utviksbilderna, det har varit snack om hur sexig hon är.

I går var det inget snack alls.

I går klädde Kari Traa av sina konkurrenter.

KARI TRAA Ålder: 28 år. Bor: Voss, Norge. Familj: Pojkvän Roger. Tränare: Lasse Fahlén. Största meriter: Två VM-guld 2001, två VM-silver 1999, OS-brons 1998, OS-guld 2002. Har bara förlorat tre tävlingar på två år.
Foto: VG
KARI TRAA Ålder: 28 år. Bor: Voss, Norge. Familj: Pojkvän Roger. Tränare: Lasse Fahlén. Största meriter: Två VM-guld 2001, två VM-silver 1999, OS-brons 1998, OS-guld 2002. Har bara förlorat tre tävlingar på två år.

Hon gillar att provocera, hon är rapp i käften och har ett spontant avväpnande sätt. Världens bästa puckelpisttjej brukar inte göra vad folk förväntar sig.

Utom i pisten.

I går utklassade Kari Traa alla och vann OS-guld. Svenskan Sara Kjellin (körde ur) hade lika lite chans som någon annan.

- Det var inget drömåk. Jag har kört mycket bättre, sa hon till VG.

Kanske var det därför hon inte bjöd på någon segergest när hon kom ner i målfållan. Eller så berodde just det på att segern var så väntad. Kari Traa har vunnit alla världscuptävlingar utom en den här vintern.

Hon var en av OS största favoriter.

Och hon är definitivt en av Norges.

Sexigast i truppen

I en omröstning på VG:s hemsida röstade 50 procent av läsarna fram Kari som "den norska OS-truppens sexigaste kvinna" (Erling Jevne vann på herrsidan), och tidigare har hon vänt upp och ner på halva Norge genom att vika ut sig på halvnakna bilder i magasinet Ultrasport.

Det där har gett henne mycket uppmärksamhet.

Men det har inte gett henne en guldmedalj.

Den fick hon i går - för att hon är bäst.

- Det är alltid roligt att vinna. Men speciellt kul när det finns så mycket folk i publiken och så mycket norsk media, säger hon.

"Kari är unik"

Många jublade över Nordens första guld i Salt Lake, men den gladaste var en svensk. Lasse Fahlén har varit Kari Traas tränare de senaste sex åren - i går njöt han.

- Kari är unik, en stor, varm och glad människa med ett fantastiskt hjärta och en otrolig mental styrka, säger han till Sportbladet.

Psyket har gjort att hon har kunnat bjuda på skratt, leenden och intervjuer hela vägen fram till guldåket.

- Hela Norge har krävt guld av henne, men Kari har förmågan att vara glad och avslappnad ända tills hon står vid starten, säger Lasse Fahlén.

Orolig blev Kari Traa först efter målgång.

- Jag var så nervös när jag väntade på mina poäng, för mitt andra hopp var inte så bra. Jag är bara så glad att jag klarade det, säger hon.

Simon Bank

Publicerad: