Lotta Schelin ny fotbollsexpert – går in hetluften direkt

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Lotta Schelin.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Lotta Schelin.

Lotta Schelin, 36, plockar upp kommentatorspåret igen.

Den tidigare landslagsstjärnan blir ny fotbollsexpert på TV4 och C More – och är med i landslagssändningarna redan i helgen.

– Det känns kul att komma närmre fotbollen igen.

Med OS-silver, VM-brons, tre Champions Leauge-titlar, åtta franska ligatitlar och fem Diamantbollar råder det ingen större tvekan om att Lotta Schelin är en av Sveriges absolut bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Nu tar hon upp nästa karriär – som expertkommentator.

Den tidigare landslagsstjärnan blir expert för TV4 och C More och kommer redan under söndagen att vara på plats i Frankrike för att vara med i sändningen av Nations Leauge-matchen mellan Frankrike och Portugal.

– Det känns kul att komma närmre fotbollen igen. Jag har alltid tyckt att det är väldigt roligt att sitta i studion så det här känns perfekt, säger Lotta Schelin.

”Kul att gå på match”

Det här är dock inte första gången Lotta Schelin dyker upp i rutan i rollen som fotbollsexpert. Men det är ett tag sedan sist. Efter VM i Frankrike i fjol har Schelin varit mammaledig.

– Det känns skönt att börja med Frankrike. Det är ett lag jag sett spela en del eftersom att det var svårt att se Sveriges matcher när jag bodde i Frankrike. Det ska bli kul att gå på match också. Det var ju ett tag sedan.

Blir landslagsexpert

Schelin kommer framför allt att jobba med herr- och damlandslaget framöver. Det är ett uppdrag hon trivs bra med.

– Det härliga med landslagsfotbollen är att den riktar sig mer till gemene man än till personer som kan allt om fotboll. Det gör att man får tänka på hur man pratar och se till att alla förstår. Jag trivs bättre med det än att nörda ner mig i varje detalj, säger Lotta Schelin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.