Linn Svahns nya utspel mot Johaug

Av: Anna Rydén, Petra Thorén

Publicerad:

SPORTBLADET

RUKA. Linn Svahns utspel förra helgen har triggat Therese Johaug inför världscupen.

Dagen före premiären får 20-åriga Linn Svahn den 32-åriga skiddrottningen anledning att tända till på nytt.

– Jag har givit henne lite tändvätska. Det kanske man behöver när man har varit med i svängarna ett tag..., säger Linn Svahn.

Linn Svahn är på plats i Ruka och efter torsdagens test av banan var den svenska sprintspecialisten lyrisk.

Men hon vet att efter fredagens sprint väntar två distanslopp. Inför minitouren har den unga svenskan passat på att ge den norska storfavoriten Therese Johaug lite extra skäl att tända till, när hon målat ut kollegorna Ebba Andersson och Frida Karlsson som snabbast i världen.

– Jag blir lite triggad. Jag noterar att de åker fort och jag noterar att Linn Svahn säger att det är ingen som är snabb nog att slå dem. Så det sporrar mig till att pressa mig och göra det ännu bättre, sa  Therese Johaug till TV2.

Under torsdagens digitala pressträff via Fis fick Ebba Andersson frågor om Linn Svahns utspel.

– Det är något som Linn får ta ansvar för, sa Andersson.

Ebba Andersson menar att tändvätskan rent av kan vara till fördel för norskan.

– Kanske får hon extra energi av det, så resultatet blir det motsatta. Therese kommer att åka väldigt fort denna helgen, säger Ebba Andersson.

Svahn ångrar inget

Linn Svahn ångrar dock inget av det hon sagt, även om det skulle gynna Therese Johaug.

– Det jag såg i fredags i Brukvallarna när vi åkte var att avståndet till dem (Ebba och Frida) var väldigt stort. Den nivån de höll där tror jag är oerhörd svår att slå. I Norge kanske de behöver en svenska som säger att det är svenskor som åker snabbast..., säger hon och konstaterar:

– Kul om hon kan bli sporrad av de svenska åkarna och en svensk sprinter framförallt...

Med timmar kvar till premiären kommer 20-åringen med en antydan till den betydligt mer äldre och möjligen (?) mättare norska distansstjärnan.

– Jag har givit henne lite tändvätska. Det kanske man behöver när man har varit med i svängarna ett tag. Ebba och Frida är hungriga på ta sin första seger respektive ännu fler segrar så jag tror att det kan sporra dem med, säger Linn Svahn.

Publicerad:

LÄS VIDARE