Supertalangens oväntade val

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Raphael Lavoie.
Foto: BILDBYRÅN
Raphael Lavoie.

Han lämnade Rögle bara timmar före SHL-premiären.

Nu har Raphael Lavoie, 19, hittat en ny klubb.

Det är Väsby som är överens med den storväxte kanadensaren. Den allsvenska nykomlingen är dessutom, enligt Sportbladets uppgifter, överens med förre AIK-backen Ricard Blidstrand, 28.

Rögle valde att locka till sig Edmontons andraval i draften 2019, Raphael Lavoie. Tanken var att den talangfulle forwarden, som var med och vann JVM-guld 2020, skulle spela en säsong i SHL och sedan återvända till Edmonton. 

Men sejouren i Rögle blev kortvarig. Redan innan premiären kunde Kvällsposten avslöja att parterna skulle gå skilda vägar. 

De flesta trodde att han skulle återvända till Kanada, men så blir det inte. För nu har Lavoie hitta ny klubb i Sverige.

”Känns jättekul”

Edmonton uppger att de lånar ut Lavoie till allsvenska Väsby. Ett minst sagt meriterat nyförvärv för nykomlingen, som blev klart för allsvenskt spel sedan Karlskorna degraderats på grund av ekonomiska problem.

– Raphael är en stor, stark, högerfattad forward som besitter ett riktigt bra skott och är rak i sitt spel. Det känns jättekul att vi får vara en del i en så stor talangs karriär och vidare utveckling. Vi har valt att säga nej till korttidskontrakten som eskalerat i ligan men eftersom detta lån sträcker sig över hela säsongen kan jag bara se positiva saker i det, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Nu är inte Lavoie det enda nyförvärvet. Enligt Sportbladets uppgifter är klubben också överens med backen Ricard Blidstrand, som efter flera säsonger i BIK Karlskoga återvände till moderklubben AIK inför förra säsongen. Där blev det bara en säsong för den defensivt skicklige backen.

Nu blir det alltså Väsby och matcher mot AIK kommande säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN