Nyholm tillbaka i träning – så är skadeläget i Djurgården

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgårdens försvar är hårt drabbat av skador.

Den senaste prognosen innehåller både muntra och dystra besked.

Jesper Nyholm är en av de defensiva pjäserna som närmar sig spel.

Jesper Nyholm närmar sig spel.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Jesper Nyholm närmar sig spel.

I förlustmatchen mot Norrköping senaste fanns varken Jesper Nyholm, 27, Erik Berg, 31, Emmanuel Banda, 23, eller Alexander Abrahamsson, 21, med i truppen.

Djurgårdens försvar har varit hårt skadedrabbat under den senaste tiden och flera spelare verkar fortsatt långt från spel.

– För Erik Bergs del finns det en problematik som gör att vi måste undvika risker. Vi jobbar med honom kontinuerligt men det blir svårt att ge någon exakt prognos i nuläget när han kan vara redo för spel igen, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Fortsatta problem med skada

Även Alexander Abrahamsson ser ut att ha en bit kvar till spel. Försvararen kom tillbaka från en knäskada tidigt i somras men drabbades kort efter comebacken av en muskelbristning.

– Han har fortsatta problem med sin skada och även där är det svårt att ge exakta besked kring när han kan gå in i träning igen, säger Christian Andersson.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Alexander Abrahamsson är inte redo för spel.

Nyholm i lättare träning

För Jesper Nyholm och Emmanuel Banda är prognosen något mer hoppfull.

Emmanuel Banda fick en smäll under matchen mot Ferencvaros och är ännu inte helt återställd – men Djurgårdens förhoppning är att mittfältaren ska vara tillbaka inom en snar framtid.

Chansen att någon av de två spelarna kommer att finnas med i derbytruppen till matchen mot Hammarby i helgen är dock fortsatt ganska liten enligt Christian Andersson.

– Jesper Nyholm har kommit igång med lättare träning igen så där får vi utvärdera utvecklingen under veckan, säger Christian Andersson.

Jesper Nyholm själv är mer hoppfull.

– Jag tränade nästan fullt i dag (onsdag) och räknar med att köra för fullt i morgon (torsdag). Om allt stämmer i morgon så är jag aktuell för spel i helgen, säger han till FotbollDirekt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.