Bottenbetyg till ”Världens humorkväll”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Det är illa när reklamavbrotten är programmets höjdpunkter”

Visar sitt stöd Skådespelaren Eva Röse slog ett slag för alla kvinnors rätt till utbildning i påskaftonens insamlingsprogram ”Världens humorkväll”. Men programmet gillades inte av aftonbladet.se:s läsare.
Foto: Jakob Felländer/TV4
Visar sitt stöd Skådespelaren Eva Röse slog ett slag för alla kvinnors rätt till utbildning i påskaftonens insamlingsprogram ”Världens humorkväll”. Men programmet gillades inte av aftonbladet.se:s läsare.

Kändisar, komiker och ett gott syfte hjälpte inte – aftonbladet.se:s läsare totalsågar TV4:s ”Världens humorkväll”.

Över hälften av tittarna gav lägsta möjliga betyg – ett minus.

”Man skäms ju över humornivån” skriver signaturen GammalOst i forumet.

Trots draghjälp av kändisar som Eva Röse, Mikael Persbrandt och Nina Persson samt folkkäre programledaren Martin Timell öser aftonbladet.se:s läsare galla över ”Världens humorkväll”.

Insamlingsprogrammet sker i samarbete med FN:s barnfond Unicef. Men det betyder inte att programmet är bra, enligt tittarna. ”För mycket prat och lite humor. Stina på tv 1 mycket roligare”, tycker Bosse.N.

”Programmet borde få någon sorts TV pris. Hur man får folk att zappa bort under en TV kväll utan motstånd. Det är illa när reklamavbrotten är programmets höjdpunkter”, skriver signaturen hdw.

Omoraliskt

Det är inte bara kvaliteten på sketcherna som kritiseras. Flera personer menar att det är omoraliskt att blanda humor och svält i ett och samma program. ”Jag kan inte fatta varför dom sänder sånt där . vi får sitta här i värmen å skratta åt ngt teve program medans dom de handlar om kanake inte har ngt tv . jag tyccer att de e hemskt”, skriver alexander-v-.

Bengt-Ture-Sven är inne på samma spår: ”Hur in i helsike kan man som producent för ett program på tv4 komma på att blanda ihop de värsta tänkbara sakerna i världen med humor??? och tillika med saker som inte ens är humor.”

Rätt med humor

I den etiska diskussionen kring programmet är dock aftonbladet.se:s läsare uppdelade i två läger. Vid 23-tiden hade 59,4 procent svarat ja på frågan om humor är rätt sätt att bekämpa fattigdom på.

Innan programmet började var siffran ungefär 80 procent. Möjligen ändrade de som röstat sig när de väl såg programmet.

Erik Laquist

Publicerad: