En man åtalas för dödskörningen

NYHETER

Två män blev påkörda av bil – dog vid Stureplan

Foto: per-olof sännås
föraren greps Den person som misstänks ha kört bilen försökte smita från platsen, men greps senare av polisen.

En 22-årig man åtalades på tisdagen för dödskörningen vid Stureplan där två män omkom.

Natten till onsdagen den 7 november blev två män, 28 och 31 år gamla, påkörda av en bil på Birger Jarlsgatan vid Stureplan. De skadades så svårt att de båda avled av sina skador.

Två män greps på Grev Tureatan efter dödskörningen. De misstänktes till en början för mord eftersom bilens förare tidigare samma kväll varit inblandad i bråk med de påkörda männen.

”Likgiltig för andras liv”

Men misstankarna ändrades snart till att i stället gälla vållande till annans död. Åklagaren trodde inte längre att händelsen varit avsiktlig utan snarare en olycka. En av männen, en 21-åring, släpptes fri medan den andre, 22 år, blev kvar i häktet.

På tisdagen åtalades 22-åringen för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grovt obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Mannen har enligt kammaråklagare Stefan Lind genom oaktsamhet och likgiltighet för andras liv orsakat de båda männens död.

Smet från olyckan

22-åringen hade enligt förundersökningen 1,63 promille alkohol i blodet men satte sig ändå bakom ratten och körde så snabbt att han tappade kontrollen över bilen och körde upp på mittrefugen vid ett övergångsställe där bilen träffade de båda männen. Efter att han kört på dem smet 22-åringen enligt åtalet dessutom från olycksplatsen.

I förhör har 22-åringen nekat till att han körde bilen vid tillfället.

Sveriges nyheter