Japaner gör Hummer STÖRRE

Av: Jonas Bladh

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Storbilds-tv och sex hjul ska locka utrymmeskrävande kunder

1 av 4 | Foto: 213 Motoring har byggt ut – och givit Hummer H2 ytterligare en hjulaxel.

Tycker du att Hummer är en aningen för liten bil?

Lugn, den går att göra större.

Eller vad sägs om den här besten från japansk-amerikanska 213 Motoring?

Hummer, som blivit själva sinnebilden för groteska, gigantiska stadsjeepar och nu långsamt går mot sin vägs ände när GM lägger ned märket under detta år (om nu inte någon sista minuten-räddare dyker upp).

Men det finns de som fortfarande älskar den döende jätten. Och det finns de som älskar den döende jätten – men tycker att det är lite för lite armbågsrum i kupén.

Japanska Calwings Los Angeles-filial, 213 Motoring, har byggt om Hummern till ett riktigt monster, kallat ”Ultimate six”.

Sex 24-tums fälgar

Det första man ser är förstås att det finns tre hjulaxlar, sex däck. Och inte vilka däck som helst. På bilen sitter 24-tums fälgar och däck med dimensionen 315/35. Lär kosta en slant att köpa dubbade vintersulor, med andra ord.

I fronten sitter inte mindre än 10 strålkastare, kanske för att ägaren lätt ska kunna upptäcka eventuella asfaltsindianer som närmar sig de sex dyrgriparna.

Bilen är förstås också förlängd, och det extra utrymmet har på insidan använts till gott om benutrymme, en rejäl tv och en praktiskt bar.

Bara en sån sak.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL