”USA ska vara favorit – men 1,43 avstår jag”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens avslag

Foto: bildbyrån

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 7 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Mycket tamt utbud i dag och precis som i går finns det helt enkelt inga spelvärda starka favoriter. Mest troliga vinnaren är nog Gunnilse som börjar få tillbaka allt fler spelare från skador. Holmalund på hemmaplan är en passande uppgift. Oddsen ligger på runt 1,45 (Nordicbet).

DAGENS DRAG

Som sagt: speldagen är småtrist i dag och enda spelet med värde hittar jag i Annelund hemma mot Utsikten. När Unibet erbjuder hela 3,90 för ettan så nappar jag – så stor skillnad är det inte mellan lagen och Annelund var bara ett par minuter från att slå Jonsered senast.

DAGENS AVSLAG

Premiär i hockey-VM i dag och det är ju inte direkt hockeyfeber. Inte här i alla fall. Men i Tyskland är det och i dagens utomhusmatch kan nytt publikrekord sättas. USA ska vara favorit, men 1,43? Nej, jag avstår.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Inför starten senast sa tränare Lasse Friberg: ”Han är inte klar för seger än”. Det hade han rätt i för 6 Staro Conch blev tvåa. Han var dock väldigt bra och även om distansen kanske är lite väl kort i dag, vinner han V4-3, LD-2 väldigt enkelt om han är lika bra som senast.

DAGENS DRAG

Mitt i sista sväng blev det tvärstopp för 7 Nautilus Hall senast, men han lyckades ändå speeda ner de övriga. Med några startraketer invändigt, som alla vill till spets, behöver Nautilus Hall bara hamna bra till i andraspår för att sedan speeda ner dem i V4-4.

DAGENS AVSLAG

Premiär i hockey-VM inför 70 000 åskådare mellan hemmanationen Tyskland och USA. USA är för stor favorit i den här matchen, då inramningen kommer få de tyska spelarna att käka puck.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Vi ska nog inte stirra oss alldeles blinda på IK Tords vackra poängskörd. Sex av de sju poängen har trots allt kommit mot Tenhult och Ljungby, och det är inget att skryta med. Bortamatch mot seriefavoriten Linköping. Ett pressat hemmagäng visar klassen och bara vinner.

DAGENS DRAG

Det kan vara läge att lägga ett par tv-polletter på Bajen i kväll. Jag har oerhört svårt att se lilla Brage klara av att hantera en fredag på ett kokande Söderstadion. Hallenius saknas, men det finns offensiva krafter i Castro-Tello och Helg. Ht/ft 1/1 betalar 2,38. Det är bara att hoppas på gasen i botten.

DAGENS AVSLAG

Hockey-VM rullar igång. Kul. Alltid trevligt som spelobjekt. Jag vilar dock i dag. USA är nedtryckta i låga 1,43 mot Tyskland. Storlagen vaknar sent och hemmanationerna är alltid något vässade. Pass.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

Publicerad: