Fansen rasar mot Youtube-profiler – flådde och åt utrotningshotade djur

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Youtube

Ett par i Kambodja har väckt starka reaktioner efter att ha flått och ätit utrotningshotade djur på sin Youtube-kanal.

Klippen var ett sätt för paret att tjäna pengar på.

Kvinnan har nu gripits av polis och klippen har plockats bort.

Ah Lin Tuch filmade när hon flådde och åt djur. Klippen publicerade hon och maken på sin gemensamma Youtube-kanal, som ett sätt att tjäna annonspengar.

Kvinnan redogör för sin ”överlevarlivsstil” i klippen och visar hur hon äter flera olika skyddade arter av fåglar. Hon äter också det utrotningshotade kattdjuret fiskarkatt, en stor ödla, en kungskobra, haj, stingrockor och grodor.

Klippen har väckt ilska och flera har anmält kvinnan efter att ha noterat att en utrotningshotad art finns med på menyn.

Tvingades be om ursäkt

Ah Lin Tuch och hennes make Phoun Raty hävdar att de köpte djuren från en lokal marknad i Kambodja innan de tillagade och åt dem rapporterar Metro.

Kambodjas miljödepartement har sökt upp paret och fått dem att be om ursäkt offentligt för deras beteende mot vilda djur. Klippen där Tuch äter utrotningshotade djur har plockats bort från kanalen.

Chea Sam Arng, som är chef för det departement som har hand om frågor gällande miljö, natur och skyddslagar i Kambodja, uppger för Metro att de förbereder en anmälan mot paret.

– Alla djuren som tillagades var inte utrotningshotade, men de är skyddade av naturskyddslagar. Bara en art var utrotningshotad, säger Chea Sam Arng till tidningen.

I skrivande stund utreds även sanningshalten i parets påstående om att ha köpt djuren på en marknad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube